Vůle Parejy bude rozhodující

Nico Pareja (© yahoo.com)

José María del Nido, prezident Sevilly a jeho sportovní ředitel Monchi v posledních dnech pořádně roztočili kolo posil a padá z něj jedna za druhou. A na spadnutí je další. Nico Pareja, střední obránce, jenž momentálně kroutí službu ruském Spartaku Moskva. Argentinec už je celý nedočkavý, neboť dohoda se Sevillou je blízko. Hráčův agent se dokonce včera stavil v Seville, aby dojednal další podrobnosti hostování s opcí na přestup z moskevského klubu.

„Jsme blízko, ale zatím se to nedá považovat za uzavřené, snad během tohoto týdne“, prohlásil Parejův agent. „Pořád cestuji a nemohu vám sdělit bližší podrobnosti“, dodal ještě Gustavo Arriba. Operace nebude nijak jednoduchá, neboť Pareja má ve Spartaku velmi slušnou smlouvu, ale zdá se, že přání hráče vrátit se do Španělska bude hrát rozhodující roli. Záměrem vedení je mít ho k dispozici příští týden, kdy svěřenci kouče Emeryho startují letní přípravu na Costa Ballena. Jenže zas tak rychle to možná nepůjde.

Rusové by totiž velmi rádi získali zpět jistou částku z finanční investice, kterou kdysi uskutečnili při nákupu Nica Parejy z barcelonského Espanyolu, kde se po přestupu z Anderlechtu vyšvihl mezi top hráče tehdejší La Ligy. V létě roku 2010 totiž za argentinského stopera vysázeli na dřevo 9-10 milionů eur. Rovněž hráčův plat nebude položkou, která se ve vyjednávacím procesu bude brát na lehkou váhu. Tady bude mít Pareja hlavní slovo, aby přesvědčil šíbry Spartaku o tom, že klub z Nerviónu je ideálním místem, kde by mohl znovu oprášit svoji zanešenou fotbalovou image. Ta ztratila lesk poté, co ho Valerij Karpin naprosto přehlížel. Bývalý ruský reprezentant je sportovním ředitelem klubu, ovšem po vyhazovu právě Unaie Emeryho usedl na trenérskou lavičku a od té doby (po odehrání 12 zápasů – 2 góly – pod Emerym) se vytratil ze sestavy. Navíc také Parejova rodina prahne po návratu na Pyrenejský poloostrov.

Sevilla má v tohoto devětadvacetiletého fotbalistu s italským pasem hráče velikou důvěru. Dokonce o něj stála když ještě hrál za Espanyol. Ochrannou ruku nad ním určitě bude držet i Unai Emery, jenž ho měl pod dohledem během pěti měsíců ve Spartaku Moskva a chtěl ho v létě 2011 do Valencie. Podle kouče je předurčen stát se novým lídrem celé obrany, pro svoji zkušenost a kvalitu. Byť není na stopera nijak zvlášť vysoký (182 cm), má v sobě agresivitu, rychlost a výborně zvládá vzdušné souboje. Navíc umí hrát stopera vlevo i vpravo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace