Vyjde kniha o Fernándezu Borbalánovi. Rozhodčí v ní prozradí řadu zajímavých historek

David Fernández Borbalán (© marca.es)

Novinář Salvador R. Moya sepsal ve spolupráci s Davidem Fernándezem Borbalánem knihu, která je biografií mezinárodního rozhodčího, jenž po letošní sezóně pověsí píšťalku na hřebík, neboť dosáhne věkové hranice 45 let.

"Jsem vášnivý fanoušek fotbalu a lákalo mě napsat knihu o rozhodčím. Jsou to temné osobnosti, které vlastně nikdo nezná. Každý na ně ukazuje, když udělají chybu, ale nikdo, když pískají dobře, což je téměř pokaždé," uvedl Moya ke knize pojmenované Papá, quiero ser árbitro (Tati, chci být rozhodčím).

Samotný arbitr souhlasil s vydáním knihy za podmínek, že bude stát jen deset eur, aby si ji mohly koupit i děti, a výtěžek půjde na dobročinné účely. Na oplátku v ní prozradí řadu zajímavých historek, které mezinárodní arbitr během své kariéry nasbíral.

"Na hřišti zažil takřka vše. Řídil zápas, který byl následně vyšetřován kvůli podezření z korupce, zažil banán hozený po Dani Alvesovi, slzný plyn na stadionu El Madrigal, přerušený zápas Rayo - Real Madrid kvůli sabotáži, Mourinhův prst v oku Tita Vilanovy, odvetu Alcorconaza, pokus o úplatek dušenou šunkou, výslech policie v poločase utkání na Pizjuánu kvůli podezření, že by mohl mít v autě umístěnou výbušninu..." dodává Moya.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace