Vyrovnání rekordu. Sedmnáct z 20 týmů La Ligy má španělského kouče

Diego Simeone (© as.com)

Všechny celky La Ligy už mají obsazený trenérský post, z drtivé většiny spoléhají na kouče ze Španělska.

Hned sedmnáct z dvaceti jich totiž je domácích. Výjimku tvoří jen Francouz Zinédine Zidane (Real Madrid) a Argentinci Diego Simeone (Atlético) a Mauricio Pellegrino (Leganés). Španělskou dominanci představují následující jména: Asier Garitano (Alavés), Gaizka Garitano (Athletic), Rubi (Betis), Fran Escribá (Celta), David Gallego (Espanyol), Imanol Alguacil (Real Sociedad), Julen Lopetegui (Sevilla), José Luis Mendilibar (Eibar), Ernesto Valverde (Barcelona), José Bordalás (Getafe), Diego Martínez (Granada), Jagoba Arrasate (Osasuna), Vicente Moreno (Mallorca), Paco López (Levante), Marcelino García Toral (Valencia), Sergio González (Valladolid) a Javi Calleja (Villarreal).

Opakuje se tak sezóna 2009/2010, kdy se poprvé v Primeře objevil tak vysoký počet španělských lodivodů. Jejich nadvládu narušovali jen Pellegrini, Hugo Sánchez a Pochettino. O čtyři roky později se přitom na lavičku posadilo už jen 12 Španělů.

Nejdéle sloužícím trenérem je Diego Simeone, jenž vede Atlético už osm let. Debutovat v La Lize bude duo Diego Martínez a Vicente Moreno, jejichž úkolem bude usadit se s nováčky Granadou a Mallorcou mezi elitou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace