Vysoká výhra přinesla postup na šampionát

Španělská radost (© marca.es)

Fotbalisté Španělska zdolali Lichtenštejnsko vysoko 6-0. O góly se podělili Negredo (2), Villa (2), Xavi a Sergio Ramos.

Vítězství zároveň pro svěřence Del Bosqueho znamená matematickou jistotu postup na evropský šampionát 2012. La Roja se tak bude moci stát prvním týmem, který vyhraje dvě mistrovství Evropy a jedno mistrovství světa v řadě.

Utkání proti fotbalovému trpaslíkovi nabídlo od prvních minut očekávaný obrázek. Španělsko se tlačilo dopředu a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Negredo pálil mimo, Villův dloubáček rovněž cíl nenašel. Po půlhodině zkoušel štěstí Mata, ale opět bez úspěchu.

Radost přišla o několik minut později. Xaviho pas přetavil ve vedoucí branku Negredo. Stejný hráč rychle přidal druhý gól, tentokrát po přihrávce Villy. Na poločasových 3-0 upravil z přímého kopu Xavi.

Krátce po změně stran se dočkal přesného zásahu i Sergio Ramos. Přestože branka padla z offsidu, rozhodčí ji uznali. Přízemní střela Villy opět vyvolala nadšení na tribunách stadionu Las Gaunas. To podpořil Casillas jediným těžkým zákrokem proti Frickovi a zejména střídající Llorente. Na konečných 6-0 pečetil opět David Villa.

Španělsko si došlo pro suverénní postup a může se těšit na evropský turnaj, který budou za rok hostit Polsko a Ukrajina.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace