Vzor ekonomického i sportovního růstu. Sevilla nadchla Gazzettu i slavné The New York Times

Stadion Sevilly (© marca.es)

Sevilla se v roce 2019 stala tématem hned pro několik světových médií v čele se slavným deníkem The New York Times.

"Sevilla, která hrála ve druhé lize a byla na hranici bankrotu, když v ní Monchi před 20 lety plnil roli brankářské dvojky, se stala symbolem úspěšného obdchodování na přestupovém trhu," shrnuje americký deník.

Stejně jako The Los Angeles Times, italská Gazzetta, Times of India nebo El Universal de México opěvují zejména postavu sportovního ředitele Monchiho, jemuž je připisována největší zásluha na úspěších andaluského celku, který se s pěti triumfy stal rekordmanem Evropské ligy a daří se mu i po ekonomické stránce.

"Monchi dokáže najít hodnotu v hráčích, kteří ji jinde ztratili. Kupuje levně a prodává draze. Monchi umí rozpoznat talent jako nikdo jiný, čímž položil základy finanční stability Sevilly. Vytvořil model, který se vyplatí kopírovat," dodávají The New York Times. 

"Může nějaký klub překonat každý rok sám sebe? Sevilla ano", "Vzor ekonomického a sportovního růstu" nebo "Opravdový mistr, který dokáže z mála vytěžit hodně". To jsou jen některé titulky, které vyzdvihují práci a růst Sevilly.

Sevilla zakončí letošní kalendářní rok na 3. místě ligové tabulky, na vedoucí Barcelonu ztrácí pět bodů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace