Williams konečně přerušil gólový půst na San Mamés: Už se mi chtělo brečet

Iñaki Williams (© marca.es)

Iñaki Williams zařídil dvěma góly výhru nad Sevillou. Pro útočníka Athleticu šlo o první ligové trefy na San Mamés po více než dvou letech.

Naposledy zde rozvlnil síť 4. prosince 2016 proti Eibaru, od té doby nic. Až v neděli, po dalších čtyřiceti zápasech před vlastním publikem, se znovu prosadil. A to hned dvakrát, pokaždé po úžasné individuální akci, kdy ukázal svou největší přednost - rychlost.

"Už se mi chtělo brečet, hodně mě to tížilo. Pracoval jsem jako blázen, vždy na maximum, aby se situace otočila. Slyšel jsem na svoji adresu hodně kritiky, proto jsem toužil konečně dát gól. Ale tak to ve fotbale chodí. Když se daří, každý vás plácá po ramenou, když ne, tak to vypadá, že nestojíte za nic," prohlásil 24letý útočník, pro něhož bylo střetnutí proti Seville zvlástní i z jiného důvodu. Bylo totiž stýl ligovým mačem v řadě, do něhož zasáhl.

"Musím využívat své rychlosti. Vyhovuje mi volnější prostor, abych se mohl dostat do sprintu. Dnes se mi to povedlo, mám radost. Byl to skvělý zápas, fanoušci byli úžasní. Vítězství je pro nás hodně důležité, máme před sebou celou druhou polovinu sezóny, abychom vylepšili postavení v tabulce," dodal Williams. Athletic je v polovině soutěže na patnácté pozici.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace