Wojciech Szczesny do brány Barcelony?

Polský brankář Wojciech Szczesny

Barcelona se ocitla ve stejné situaci, jako před několika měsíci Bayern Mnichov. V ligovém utkání přišla o brankářskou jedničku Marca-Andrého Ter Stegena a řeší, zda přivede do týmu nového gólmana okamžitě, nebo bude spoléhat na umění Iñakiho Peňy. Pokud by se katalánský klub rozhodl pro angažování dalšího brankáře, jednou z možných variant je okamžitý příchod zkušeného Poláka, Wojciecha Szczesného.

Bývalá polská reprezentační jednička a dlouholetý brankář Juventusu, Wojciech Szczesny, v létě 2024 oznámil, že se v Turíně nedohodl na dalším pokračování a téměř vzápětí potvrdil, že svou aktivní kariéru ukončuje. Odmítl přitom lukrativní nabídku na dohrání v saudskoarabské lize.

Podle zdrojů blízkých samotnému hráči by ovšem polský brankář mohl zvážit návrat k aktivnímu hraní, pokud by mu Barcelona předložila seriózní nabídku. Spojení Wojciecha Szczesného a Barcelony by mohl napomoci také Robert Lewandowski, přítel brankáře a bývalý spoluhráč z reprezentace.

Wojciech Szczesny je i přes svůj nedávný odchod do fotbalového důchodu stále brankářem na špičkové úrovni a s jeho začleněním do jakéhokoli týmu by nebyl žádný problém. I pro klub velikosti Barcelony by příchod polského gólmana byl jednoznačnou posilou. Ve skutečnosti se jedná o atraktivnější variantu, než další kandidáti jako Keylor Navas nebo Claudio Bravo.

Jak informoval deník Sport, konečné rozhodnutí bude záviset na tom, zda se sportovní oddělení a trenér Hansi Flick shodnou na tom, že nastal ten správný čas pro příchod nového brankáře. Trenér Barcelony dal ze své strany jasně najevo, že považuje za riskantní čelit následujícím měsícům v soutěži pouze s Iñakim Peňou. Německý manažer dává přednost tomu, aby se pozice brankáře vyřešila co nejdříve, přestože varianta vyčkání do lednového přestupového okna je stále ve hře.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace