Xavi: Abidal povzbuzoval nás, ne my jeho

Xavi (© as.com)

Hlavním tématem současných dnů je v Barceloně zdravotní stav Érica Abidala.

Francouzský obránce se dnes podrobí operaci, která by měla odstranit nádor na játrech. Abidal se přišel podívat na středeční trénink. Xavi Hernández k tomu uvedl: "Byl to pro nás smutný den, jsou to těžké chvíle. Nejtěžší, které jsem zatím při fotbale zažil. Můžete vyhrát, nebo prohrát, ale tady jde o mnohem více než o sport. Jde o lidský život. Ale Éric je velmi silný člověk, řekl nám, že to je život, že se s tím popere. Byl to on, kdo povzbuzoval nás, ne my jeho. On tu nemoc překoná."

Lídra barcelonské zálohy naštvalo rozhodnutí UEFA, která zakázala fotbalistům Realu Madrid a Lyonu nastoupit na trávník ke včerejšímu utkání Ligy mistrů v trikách s nápisem na Abidalovu podporu. Hráči obou týmů se je tak navlékli až po konečném hvizdu. Před výkopem byl Francouz povzbuzen alespoň textem na světelné tabuli na Santiago Bernabéu. "Je to nelidské rozhodnutí. Tohle je skutečný život, který fotbal převyšuje. Nechápu to."

Viceprezident Barcelony Josep María Bartomeu uvedl, že současná situace nic nemění na snaze klubu si Abidalovy služby pojistit novým kontraktem. K jednáním by mělo dojít v nejbližších dnech.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace