Xavi: Barcelona musí vyhrávat Ligu mistrů dominancí, ne se štěstím jako Real Madrid

Xavi Hernández (© marca.es)

Xavi Hernández popíchl konkurenční Real Madrid, který podle legendy Barcelony uspěl v Lize mistrů díky štěstí.

Naopak Barcelona pozvedla ušatou trofej jen tehdy, když soutěži dominovala, tvrdí 40letý Xavi.

"V lize vidím Barcelonu jako favorita ale v Lize mistrů je to jiné. Barça vyhrála Ligu mistrů, když byla výrazně lepší než soupeři. Barça se nemůže spolehát na štěstí, které historicky mají ostatní kluby. Barça musí být dominantní, jistá sama sebou. Proč by ji nemohla vyhrát takovým způsobem? Ale bude to těžké, historie říká, že Barça zvítězila v Lize mistrů, jen když dominovala hře a byla mnohem lepší než soupeř," uvedl Xavi. "Ano, myslel jsem Real Madrid. Ale i další kluby měly štěstí. S Barcelonou jsme měli štěstí na Stamford Bridge, kde jsme v 10 hráčích dali gól Iniestou, i když jsme v podstatě nevystřelili na branku. To je štěstí. Štěstí říkám tomu, když skončíte v lize čtvrtý, páty nebo šestý a vyhrajete Ligu mistrů. To se Barçe nikdy nestalo. Barça vyhrála ligu a s ní i Ligu mistrů. To se Realu Madrid nestalo. Real Madrid skončil v lize šestý a vyhrál Ligu mistrů Tomu říkám mít trochu štěstí."

Současný trenér katarského Al-Sadd znovu potvrdil, že by jednou rád vedl jako kouč Barcelonu: "Nevím, proč si mě v té pozici lidé představují, ale líbí se mi to. Vrátit se do Barcelony, to je můj sen. Mnohokrát jsem řekl, že Barça je můj domov, můj život. Učím se, hodně se jako trenér v Kataru učím. Barcelona je ale jiná úroveň, na kterou musíte být připravený, mít jistotu. Věřím, že jednou ten den přijde."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace