Xavi má obavy z finanční situace klubu: Nejsem si jist, zda budeme moci podepsat nové hráče

Trenér Barcelony Xavi Hernandez

Mistři španělské ligy si mohli loni v létě dovolit utratit 158 milionů eur za nově příchozí hráče, navzdory tomu, že měl klub dluh přesahující miliardu eur. Poté, co klub aktivoval jiné finanční páky, zahrnující také prodej majetku, do Barcelony přišel mimo jiné i nejlepší střelec letošní sezóny, Robert Lewandowski. La Liga ale bude letos na katalánský klub ještě přísnější.

Xavi Hernandez, trenér Barcelony v průběhu sezóny opakovaně vyjádřil přání, že by rád v katalánském klubu uviděl Lionela Messiho, ale připustil zároveň, že všechny plánované výdaje záleží na tom, jak se klub dohodne se španělskou ligou. A právě neschopnost Barcelony nabídnout argentinskému kapitánovi podmínky smlouvy vedla k tomu, že se Messi pravděpodobně v příštím týdnu stane oficiálně posilou saudskoarabského Al Ittihadu.

Na otázku ohledně možných odchodů, včetně budoucnosti Ansu Fatiho, Xavi v sobotu novinářů prozradil, že s hráči o odchodech nemluví. „Nemohl jsem to udělat, protože existuje potenciální scénář, ve kterém možná nebudeme schopni podepisovat nové hráče. A pokud je nemůžeme podepsat, nebudu se s nikým zatím bavit o odchodu. Nechci se vyhýbat nepříjemným hovorům, prostě ale nastala taková situace.“

„Upřímně řečeno, mým největším zájmem je vědět, zda můžeme podepsat nové hráče, jaký budeme mít k dispozici kádr a posoudit, o co můžeme bojovat, co se týká trofejí. Nemohu proto potvrdit, zda odejde Ansu Fati. Vše nyní závisí výhradně na La Lize a plánu životaschopnosti, který jsme předložili. Rozhodneme se, až dostaneme definitivní odpověď.Nelehká finanční situace dokonce Barceloně prozatím neumožnila ani nabídnout seniorské smlouvy mladým hráčům v čele s Gavim nebo Araujem, což znamená, že by se první jmenovaný na konci sezóny mohl stát volným hráčem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace