Xavi: Nebude snadné se do Barcelony vrátit

Xavi Hernández (© as.com)

Barcelona se trápí a fanoušci volají po změně trenéra. Na pozici, která momentálně patří Ernestu Valverdemu, si řada z nich představuje Xavi Hernándeze.

Devětatřicetiletá klubová legenda teprve před několika měsíci ukončila aktivní kariéru v dresu celku Al-Sadd, který následně Xavi přebral jako trenér. O návratu do Barcelony mluví opatrně.

"Mám pocit, že lidé ode mě hodně očekávají. Na jednu stranu se mi líbí, že o mně mluví jako o možném trenérovi, ale také je to břemeno. Budě těžké najít správnou chvíli k návratu. Odejít z Barcelony bylo velmi těžké a vrátit se nebude o nic lehčí. Barcelona je klub s vysokými nároky, na to musím být připravený. Ale chuť mám a obrovskou," uvedl Xavi.

Bývalý záložník vždy hájil klasickou hru Barcelony s vytrvalým držením míče, čehož se drží i jako trenér. "Jak říkal Cruyff - pokud máte míč, nemá ho soupeř. To je něco, na čem ve fotbale nejvíce lpím. Jako hráč i trenér jsem dospěl k názoru, že s míčem na kopačkách se na hřišti cítíte lépe a více si užíváte. Jako trenér prodáváte myšlenku. Musíte být přesvědčivý. Nemůžete prosazovat bílou, když hráči cítí černou. Je potřeba diskuse a najít shodu. Trenér je velmi důležitý, ale bez vhodných hráčů není nikdo."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace