Xavi označil odvetu s Neapolí za zápas roku

Xavi Hernandez na tiskové konferenci Barcelony

Trenér Barcelony, Xavi Hernández, označil úterní odvetný zápas s Neapolí o postup do další fáze Ligy mistrů za utkání roku. Poté, co v minulém týdnu z Itálie Barca odvezla remízu 1:1, bude muset před vlastními fanoušky zařadit vyšší rychlostní stupeň a přidat v útočné fázi.

V úterý večer na Nou Campu Barcelona přivítá italského ligového mistra, Neapol, v zápase, který trenér Xavi označil za klíčové utkání sezóny. „Očekávám Neapol, která na náš bude praktikovat vysoký presink. Má na to k dispozici velmi dobré individuality v týmu,“ uvedl souboj dvou gigantů Xavi.

Tři útočníci Neapole jsem na vysoké úrovni. Je to pro nás velký zápas proti velkému klubu, obhájci italského ligového titulu. Neexistuje žádný favorit, bude to padesát na padesát. Diváci nás musí podporovat a stadion se musí změnit v obrovský kotel, potřebujeme ukázat svou identitu a osobnost. S novým trenérem se Neapol výrazně zlepšila, je dynamičtější. My se potýkáme se zraněními, ale musíme bojovat. V Neapoli jsme byli lepší a musíme to potvrdit i tady,“ pokračoval trenér Barcelony.

Xavi dále přiznal, že úterní souboj s Neapolí bude jednoznačně klíčovým utkáním sezóny. „Je to tak, ale my jsme připraveni a máme dostatečné sebevědomí. Ve čtvrtfinále jsme nehráli už čtyři roky. Čelíme týmu, který zrovna neprochází nejlepším období, ale v minulé sezóně vyhrál ligový titul,“ upozorňuje Xavi na to, že Barcelona nesmí soupeře v žádném případě podcenit.

Už jsme odehráli dobré zápasy proti velkým klubům, jako je Real Madrid, Atlético nebo Neapol. Musíme předvést podobný výkon, ale být daleko efektivnější. Vše je také o kontrole emocí, musíme se vyvarovat vyloučení, být trpěliví. Malé detaily jsou tím, co v Lize mistrů rozhoduje,“ dodal Xavi Hernandez.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace