Xavi překonal klubový rekord v počtu zápasů

Xavi se stal barcelonskou jedničkou. (© dailymail.co.uk)

Xavi Hernández se opět zapsal do historie Barcelony o něco tučnějším písmem. Tentokrát jako fotbalista, který v dresu katalánského celku odehrál nejvíce soutěžních zápasů.

Rekord 549 utkání dosud držel legendární Migueli, ale Xavi jeho počin nejprve ve víkendovém ligovém střetnutí proti Levante vyrovnal, aby ho ve včerejší odvetě Copa del Rey na půdě Athleticu překonal. Barcelonské eso má na kontě 550 startů v oficiálních soutěžích.

"Kdyby záleželo jenom na mně, hrál bych fotbal celý život. Ale to není možné, protože musím brát v potaz zdraví a fyzickou kondici. Mám smlouvu do roku 2014, kterou chci dodržet. I nadále si chci užívat fotbalu a vyhrávat s Barcelonou trofeje," uvedl Xavi.

Klíčový muž Barcelony i národního týmu prozradil, že by chtěl ve svém současném působišti, kde už strávil dvě dekády, ukončit kariéru: "Kéž bych tady mohl pověsit kopačky na hřebík. Barcelona je můj život, je pro mě vším. Nedovedu si představit, že bych nosil jiný dres."

Xavi by se mohl dočkat další pocty, nechybí totiž v konečné nominaci na Zlatý míč, jehož vítěz bude zveřejněn v pondělí. "Bylo by mi ctí, kdybych vyhrál, ale už tak je velké ocenění, že jsou v konečné nominaci tři hráči Barcelony. Kdo vyhraje, to už je jedno, budeme slavit tak jako tak."

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace