Xaviho většina týmů v čele s Atléticem nudí. Mezi výjimky řadí kromě Barcelony i Athletic a Betis

Xavi Hernández (© marca.es)

Aktivní kariéra Xavi Hernándeze se pomalu chýlí ke konci, někdejší hvězda Barcelony se poté chystá na dráhu trenéra a při té příležitosti zhodnotila herní styl současných týmů.

A většina v čele s Atléticem Diega Simeoneho to od něj schytala: "Většina týmů mě nudí. Příliš mužstev hraje spekulativně a předvádí monotónní fotbal. Nudí mě týmy s rozestavením 4-5-1, které nechtějí hrát s míčem. U Atlética to vidíte více než u kohokoliv jiného, je to až extrém. Je těžké se proti Simeoneho Atléticu prosadit, protože on věří, že může dominovat zápasu defenzivní hrou, kterou ucpe všechny prostory, a míč k tomu nepotřebuje. Simeone je přesvědčený, že je to jediná cesta, jak soupeřit s Realem Madrid a Barcelonou. Se vší úctou, já si myslím pravý opak."

"Uvědomuji si, že až budu trenérem, budu chtít, aby moji svěřenci drželi balón, byli aktivní. Nejde jen o vítězství, ale i o to, jak ho dosáhnete. Jsem připraven přizpůsobit se hráčům, které budu mít, ale nikdy se nevzdám svých myšlenek."

Najdou se i týmy a trenéři, jejichž hra se Xavimu líbí. Sám mezi ně zařadil kromě Barcelony i Athletic a Betis: "Pořád sleduji Barcelonu, to je samozřejmé. Líbí se mi Berizzův Athletic, protože nespekuluje a hraje s maximální intenzitou, byť bych jeho taktický koncept ve svém týmu nepoužil. Také si užívám Setiénův Betis, protože se snaží dělat věci jinak. Zkusí trojčlennou obranu a jednoho stopera vysune do zálohy. Nebojí se novinek. Je však jasné, že nejvíce se mi líbí Guardiolův styl. Rád se dívám na Manchester City, užívám si to. Dívám se na fotbal okem trenéra a zvažuji, jaké taktické varianty využiji."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace