Xerezu hrozí zánik

Fanoušci Xerezu se obávají nejhoršího (© marca.es)

Dalším klubem, jehož existenci ohrožují dluhy, je druholigový Xerez.

Situace dokonce došla tak daleko, že nelze vyloučit ani variantu, že nedělní utkání proti Murcii bude posledním v historii Xerezu.

"Bůh to nedopustí. Všichni tvrdě pracujeme na tom, aby se tak nestalo," prohlásil prezident andaluského celku Rafael Mateos. Xerez potřebuje v řádu dnů získat dva miliony eur, aby mohl letošní ročník Segunda División dohrát. V opačném případě by s největší pravděpodobností zanikl.

Pokud by se obavy fanoušků naplnily a Xerez skutečně zmizel z fotbalové mapy, zbytek střetnutí aktuální ligové sezóny by se stejně jako již odehraná utkání odvetné části Segundy kontumovala ve prospěch soupeře. Výsledky Xerezu z první poloviny soutěže by zůstaly v platnosti. 

Takové je znění pravidel. Svaz i vedení ligy však pracují na jejich změně. Už od příští sezóny by tak mohlo platit, že pokud některý z týmů opustí soutěž v jejím průběhu, automaticky se kontumují všechny jeho zápasy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace