Yamalova nová smlouva v Barceloně obsahuje výstupní klauzuli ve výši 1 miliardy eur

Lamine Yamal

Čísla, ze kterých se točí hlava. Šestnáctiletá vycházející hvězda Barcelony, Lamine Yamal, v klubu podepsala novou smlouvu do roku 2026, která je zároveň jen předkrmem k dospěláckému kontraktu, který podepíše mladý hráč následně. V součtu se tak Lamine Yamal Barceloně upsal až ro roku 2030 a s klubem se dohodl na monstrózní výstupní klauzuli ve výši jedné miliardy eur.

Lamine Yamal, nová hvězdička Barcelony, měl v pondělí důvod k radosti. S katalánským klubem se dohodl na prodloužení mládežnické smlouvy do roku 2026. Smlouva byla hotová ještě předa zahájením letního turné klubu a podepsána interně jeho otcem, ovšem až nyní Barcelona přistoupila k oficialitě.

Smlouva , kterou Yamal podepsal v sídle klubu za přítomnosti prezidenta Joana Laporty, viceprezidenta Rada Yusteho, manažera Juana Solera a sportovního ředitele Deca, bude mít maximálné dobu platnosti tři roky, přesně jak stanovují platné předpisy v případě nezletilých hráčů.

Lamine Yamal mohl klub opustit na konci této sezóny, ale již v dříve agent Jorge Mendes Barceloně slíbil, že mladý talentovaný hráč v Katalánsku zůstane. Dokonce, jak prozradila španělská média, mají obě strany již dohodu o smlouvě budoucí, pětileté, která bude platit až do roku 2030.

V nové vylepšené smlouvě, kterou šestnáctiletý mladík v pondělí podepsal, je zakotvena také gigantická výstupní klauzule ve výši 1 miliardy eur. Podobnou výkupní klauzuli mají ve smlouvách také Balde, Torres, Raphinha, Kounde, Gonzales, Araujo, Gavi, Darvich a Ansu Fati.

Jsem velmi šťastný, jsem hrdý. Strávit další tři roky v klubu mého života je pro mě snem a doufám, že svůj čas v Barce využiji naplno,“ oznámil po podpisu smlouvy Lamine Yamal, který zavzpomínal na dva osudové okamžiky v dresu blaugrana. „Když jsem přišel do Barcelony a když jsem debutoval. Momentálně je mým cílem, abych s Barcelonou dokázal vyhrát spoustu titulů, ale když vidím, jak klubem procházejí děti jako já, je pro mě snem už to, co se mi podařilo dokázat.“

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace