Yeray nastoupil po 259 dnech. Návrat vyhlíží také Muniain

Yeray Álvarez (© marca.es)

Athletic přišel po výsledku 0-2 v Gironě o sérii deseti zápasů bez prohry, přesto ne všechny zprávy jsou pro Basky špatné. Skvělou novinkou je návrat Yeraye Álvareze na ligové trávníky.

Třiadvacetiletý stoper byl jedním z překvapení Zigandovy základní sestavy. Pro Yeraye šlo o první soutěžní start po dlouhých 259 dnech. Naposledy oblékl pruhovaný dres 21. května loňského roku na Calderónu proti Atléticu.

Yerayovi byla v prosinci 2015 objevena rakovina varlat. Po úspěšné léčbě se rychle se vrátil k fotbalu, jenže v červnu loňského roku, když se se španělským národním týmem připravil na mistrovství Evropy hráčů do 21 let, mu lékaři sdělili, že se zákeřná nemoc vrátila. Yeray i tentokrát nejhoršího soka porazil, v uplynulých týdnech nabíral formu, aby mohl znovu nazout kopačky.

"Po tom, co se mi stalo, jsem byl trpělivý. Žádné čekání pro mě není příliš dlouhé. Jen si chci užívat se spoluhráči a pomoci jim," uvedl Yeray po zápase, který se shodou okolností hrál 4. února, tedy ve Světový den boje proti rakovině. "Vyšlo to tak. Je to důkaz, že můžete nemoc porazit," dodal fotbalista.

Další pozitivní zprávou  z tábora Lvů je návrat Ikera Muniaina k tréninku, byť v omezeném režimu. Křídelník, jemuž se přezdívá Bart, se v říjnu podrobil operaci vážného zranění kolena a lékaři hrozili až osmiměsíčním odpočinkem, Muniain se ale zotavuje podstatně rychleji. Oproti původním předpokladům by tak mohl stihnout závěr letošní sezóny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace