Z volných hráčů by se dal složit zajímavý tým

Možná jedenáctka složená z volných hráčů (© marca.es)

Blíží se konec června, což je obvyklé datum, kdy pozbydou platnosti smlouvy uzavřené do letošního roku.

A mezi fotbalisty, kteří budou od července bez angažmá, jsou označeni jako nepotřební a zájemcům by byli poskytnuti bez nároku na odstupné nebo se již dohodli na neprodloužení kontraktů u dosavadních zaměstnavatelů, lze najít velmi zajímavá jména. Pokud by některý z klubů neměl na přestupy ani euro, mohl by z "odpadlíků", jejichž podpis je zdarma, vytvořit velmi solidní tým. Jak by vypadal?

Brankáři

Zajímavou volbou je Leo Franco, jehož plat v Zaragoze se pohybuje okolo jednoho milionu eur, což klubová kasička neunese. Argentinec má sice platnou smlouvu, Zaragoza by ji ale ráda ukončila přečasně. La Ligou zkušený gólman si tak hledá nové angažmá. Germán Lux z Mallorcy, Reina z Levante nebo Coltorti z Racingu jsou dalšími volbami.

Obránci

Také ke složení obrany bez vynaložení jediného eura na přestupy by Zaragoza mohla výrazně přispět. Diogo, Jarošík, Lanzaro a Contini budou volní, Paredes je ve stejné situaci jako jeho spoluhráč Leo Franco. Mtiligovi zřejmě neprodlouží kontrakt v Málaze, Andalusané nepočítají ani s Rosáriem. Ivica Dragutinović se rozloučil se Sevillou a Asier del Horno není potřebný ve Valencii.

Záložníci

Marcos Senna dostal od Villarrealu nabídku na prodloužení kontraktu, její přijetí by však znamenalo snížení platu. Budoucnost defenzivního záložníka tak je na vážkách. Mladíkovi Matillovi se hledá hostování. Vicente Rodríguez je dalším zkušeným fotbalistou k dispozici bez nutnosti platit za přestup. Quincy měl v Málaze potíže s přístupem k tréninku, i on je proto volný.

Útok

Osasuna nevyužila možnosti prodloužit smlouvu Walteru Pandianimu, El Rifle hledá zájemce o jeho služby. V pomyslné "týmu zdarma" by ho mohl na hrotu doplnit další matador Raúl Tamudo, jenž skončil v Realu Sociedad. Iván Bolado z Racingu by pak mohl ofenzivu oživit jakožto mladší ročník.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace