Za deset let od Manchesteru City a PSG k Amorebietě

Záběr z utkání Racing - Manchester City (© marca.es)

Racing Santander čeká ligové utkání proti skromnému celku Amorebieta. Přitom je tomu jen deset let, co Kantábrijci bojovali s PSG nebo Manchesterem City.

I to ukazuje, k jak radikálním změnám může ve fotbalovém světě během poměrně krátké doby dojít. Racing dnes působí v Segundě B a věří v návrat zlatých časů, které kulminovaly 27. listopadu 2008, kdy v rámci posledního ročníku tehdejšího Poháru UEFA (poté byl nahrazen Evropskou ligou) dotáhl před zraky 3 500 svých příznivců v Paříži manko z 0-2 na 2-2.

To vše tři roky předtím, než začali do PSG pumpovat stamiliony eur katarští majitelé. Makélélé či Kežman byli v té době největšími jmény v kádru Pařížanů. V následném mači porazil Racing Manchester City, kde zrovna začínala éra rozhazování za drahé posily, se Schmeichelem, Zabaletou, Elanem či Robinhem 3-1. 

Racingu nakonec scházel ve skupině, v níž byly ještě Schalke a Twente, k postupu jediný gól. Munitis, Luccin, Marcano, Tchité, Jonathan Pereira či Garay možná do dnešního dne melancholicky vzpomínají, jak se tehdy Racingu dařilo. Dokáží jejich nástupci zašlou slávu oprášit? Prvním krokem je postup do Segundy, k němuž má celek ze Santanderu nakročeno, neboť vede svoji třetiligovou skupinu.

Sestavy Racingu, PSG a Manchesteru City v Poháru UEFA v roce 2008:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace