Záchrana letos bude dražší, než loni

Smutní hráči Betisu po sestupu (©as.com)

Všechno směřuje k tomu, že letošní rok bude třeba na záchranu v Primera División našušnit mnohem víc bodíků, než v sezóně loňské. Například Sporting nebo Mallorca by měli být se ziskem magických a léty prověřených 42 bodů, které ve většině sezón znamenaly klid, již prakticky zachráněni. Jenže náskok pouhých pěti bodů na první sestupující tým, kterým je po 34.kole Getafe, jim ještě nedopřává úplně klidného spánku. Ovšem hlavní kandidáty sestupu budeme hledat až od dvanáctého místa směrem níže.

12. Real Sociedad (41 bodů)  Txuri-urdin se postarali o jedno z největších překvapení minulého kola, když zdolali Barcelonu. Štěstěna stála na jejich straně, když rozhodčí anuloval gól Gabi Milita na 1:2, jenž by nechal Real Sociedad hodně nakřáplý. Přes zisk 41 bodů má Real před sebou poměrně těžký los proti dvěma mužstvům, která bojují o lístek do Ligy mistrů a dvěma soupeřům stejné váhové kategorie, které stejně jako Baskové potřebují body jako sůl.

Los: Valencia (V), Zaragoza (D), Sevilla (V), Getafe (D)

13. Racing Santander (41 bodů)  Tři veledůležité body proti Mallorce pomohly Racingu utéct z nejhoršího. Nyní je čeká Hércules a výhra by znamenala zcela určitě záchranu a protivníka by se stejnou jistotou poslala do Segunda División. Ovšem v opačném případě to bude boj na ostří nože až do posledního kola. Navíc klubu v tomto závěrečném finiši nepomáhá ani nejistota, kterou hráči cítí ohledně nesplněných slibů nového mecenáše Aliho co se týče jejich platů.

Los: Hércules (V), Atl. Madrid (D), Sporting (V), Athletic de Bilbao (D)

14. Real Zaragoza   (39 bodů)
  Z týmu, jenž byl jedním z nejžhavějších kandidátů sestupu se stal mančaft, jehož záchrana vypadá celkem reálně. Ke všemu přispěla naprosto nečekaná výhra na Bernabéu, kde se kádru maňos povedlo využít obranné chyby merengues. Navíc o víkendu přijede na La Romaredu přímý konkurent Osasuna a platí to, co pro všechny ostatní. Výhra by znamenala prakticky klid, prohra velké problémy.

Los:  Osasuna, (D), Real Sociedad (V), Espanyol (D), Levante (V)

15.  Málaga CF  (39 bodů) 
Málaga s příchodem Baptisty vstala z mrtvých a záchrana už je mnohem blíže než sestup. Ovšem situace se může rychle obrátit, protože nemají dvakrát příznivý los. Zrovna o víkendu je čeká cesta do Madridu na Vicente Calderón, kde se andaluzanům nehraje nejlépe.
 
Los: Atl. Madrid (V), Sporting (D), Athletic de Bilbao (V), Barcelona (D)

16. Osasuna Pamplona (38 bodů)   Navařané zažili minulý konec týden plný kontrastů. V sobotu a v nedělních odpoledních utkáních totiž téměř všichni soupeři v boji o udržení vyhráli, což byla pro zájmy Osasuny hodně nemilá zpráva. Jenže v nedělním večeru přišla výhra nad Valencií a díky ní se Osasuna dostala z ligového bahna a dýchá se jí přeci jen o něco lehčeji. Záchrana je pořád ještě hodně daleko, ale vždycky je snadnější nastupovat do dalších bitev s pocitem, že máte za sebou tři souputníky.

Los: Zaragoza (V), Sevilla (D), Getafe (V), Villarreal (D)

17.  Deportivo La Coruňa (38 bodů)  Jeden z mála adeptů sestupu, kteří se stále ještě nacházejí nad čárou ponoru a nevyhráli. Odstup od osmnácté příčky už je jen jednobodový a rozlosování také nepatří zrovna mezi nejschůdnější. Navíc výkon týmu jde od deseti k pěti, jestli vůbec někdy tak vysoko letos byl. Hned příští kolo na Molinónu je hodně náročné, další zápasy ho čekají proti celkům z horních pater ligové tabulky. Pro Galicijce snad může být útěchou, že Barca už bude mít titul v kapse a nepostaví úplně nejsilnější sestavu.

Los:  Sporting (V), Athletic de Bilbao (D), Barcelona (V), Valencia (D)

18. Getafe CF  (37 bodů) 
Madriďané drželi na Madrigalu nadějné skóre, jenže pak Villarreal výsledek otočil a svěřenci trenéra Míchela spadli do sestupových vod v ten nejméně vhodný okamžik. Teď je čeká doma poslední Almería, která ještě lapá po dechu a musí vyhrát, jinak setoupí. Pak zápas na Bernabéu, kde Real už nemusí hrát o nic a dva souboje proti podobně namočeným týmům.

Los: Almería (D), Real Madrid (V), Osasuna (D), Real Sociedad (V)

19. Hércules  (33 bodů) Po porážce v Málaze jsou svěřenci kouče Djukiče jednou nohou ve druhé lize. Teď musí naplno využít toho, že další dva zápasy hraje doma a navíc proti přijatelným protivníkům, aby mělo ještě v závěrečném sprintu nějakou naději. Ztráta pěti bodů na záchranu je v tuto chvíli již hodně velká.

Los: Racing (D), Mallorca (D), Atlético de Madrid (V), Sporting (D)

20. UD Almería (26 bodů)  Od Sevilly utržila Almería další porážku a zachránit už ji může snad jen zázrak. Dvanáctibodové manko by teoreticky znamenalo jistý sestup ještě před víkendovými zápasy, ale lepší vzájemné souboje s Osasunou a Deportivem pořád ještě dávají to jedno procento šance. Ovšem za předpokladu, že zbývající zápasy skončí tříbodovým ziskem pro rojiblancos.
 
Getafe (V), Villarreal (D), Mallorca (D), Real Madrid (V)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace