Žádná Serie A, Asensio dostal nabídku na prodloužení smlouvy v Realu Madrid

Marco Asensio v dresu Realu MAdrid

Dvě tváře jedné mince, taková je situace Marca Asensia v letošním roce. V létě bylo téměř jisté, že opustí Real Madrid po šesti letech od svého příchodu z Espanyolu. Anglické i italské kluby se předháněly v informacích o tom, u kterého z nich šestadvacetiletý útočník zakotví, nakonec je ale vše jinak a Real Madrid útočníkovi nabízí prodloužení kontraktu.

V létě se zdálo, že se cesty Marca Asensia a Realu Madrid definitivně rozejdou. Hráč neměl sebemenší chuť započít rozhovory o prodloužení smlouvy a klub tlačil do toho, aby útočníka zpeněžil a prodal. Real Madrid si ovšem Asensia cenil na 50 milionů eur a bylo složité hledat případné zájemce. O španělského útočníka se zajímal AC Milán i Juventus, ale ani jeden z klubů nikdy nepřekročil hranici pouhého zájmu.

Marco Asensio a Real Madrid proto vstoupili do sezóny společně, ale přesto odděleně. Dokonce se objevily zvěsti o tom, že hráče v týmu Florentino Perez už nechce. Velmi překvapivě proto působí zpráva o tom, že se Bílý balet chystá hráči nabídnout prodloužení smlouvy. Ta by měla být tříletá a vypršet tedy v červnu 2026.

V celém jednání byla zcela klíčová role Carla Ancelottiho. Navzdory vypjaté situaci mezi vedením klubu a hráčem, italský trenér útočníkovi důvěřuje a postupně ho začleňuje do hry. V této sezóně se postupně objevil v jedenácti utkáních, v nichž vstřelil dvě branky a na jednu přihrál.

Sám Ancelotti o něm mluvil před utkáním Ligy mistrů s Lipskem v hádankách. „Asensio i klub vědí, co chci. V týmu jsou hráči, kterým končí smlouvy, a během této dlouhé přestávky spolu budou muset strany jednat, to platí i pro Asensia. Nyní však myslíme pouze na to, abychom postoupili jako první tým ze skupiny Ligy mistrů, což je cíl, kterého chceme dosáhnout.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace