Zajímavosti letošní La Ligy: tisíc přihrávek, 41 střel bez gólu či Messiho 15 pokusů o obehrání soupeře...

Lionel Messi (© as.com)

Přestože je letošní ročník La Ligy kvůli koronaviru už více než měsíc ve stavu stand-by, již odehraných 27 kol nabídlo řadu zajímavostí a statistik.

Některé z nich shromáždil deník AS. Zde jsou.

Chyba, která může znamenat ztrátu titulu

Karim Benzema v posledním utkání na Villamarínu vůbec poprvé v dresu Realu Madrid udělal chybu, která přímo vedla k inkasovanému gólu. Špatnou rozehrávku francouzského útočníka na polovině hřiště vystihl Guardado a uvolnil Tella, jenž rozhodl o triumfu Betisu. Chyba, která může znamenat ztrátu titulu.

Držení míče a tisíc přihrávek

Jediný gól Messiho stačil Barceloně k výhře nad Granadou v zápase, který zaujal stastistikou držení míče a počtu přihrávek. Katalánci pracovali s balónem 82,44 procenta času, což je nejvyšší číslo v La Lize za posledních osm let. S 1 002 přihrávkami pak Barcelona předvedla na Camp Nou nejlepší zápis minimálně od sezóny 2005/2006. Setiénův rukopis.

Král driblinku

V zápase proti Realu Sociedad se Lionel Messi pokusil obehrát soupeře v dresech Realu Sociedad rovnou patnáctkrát, což je nejvyšší numero sezóny. Celkem má argentinská hvězda na kontě už 118 soubojů jeden na jednoho, druhý v pořadí je s velkým odstupem Nabil Fekir (73).

Zvlhlý střelecký prach

Prosincové utkání mezi Villarrealem a Atléticem Madrid nabídlo plných 41 střeleckých pokusů - společně s mačem AC Milán - Sassuolo nejvíce z předních evropských lig - avšak žádný gól. Sergio Asenjo i Jak Oblak zasahovali třikrát, nejblíže radosti byl J. Félix, jehož pokus z 85. minuty skončil na tyči.

Brankář jako asistent

Marc-André ter Stegen patří mezi nejlepší brankáře La Ligy i celého světa, německý fotbalista navíc přidává skvělou hru nohama, kterou přetavil ve dvě gólové asistence - Luis Suárezovi na Coliseu a Griezmannovi proti Mallorce. Ter Stegen tak má v sezóně více gólových přihrávek než Hazard, J. Félix nebo Jordi Alba.

Nestárnoucí Joaquín

Joaquín Sánchez už patří mezi největší legendy španělských trávníků, 38letý křídelník Betisu má nakročeno k tomu, aby se stal hráčem z pole s nejvíce starty v La Lize. Po překonání Sanchíse (523), Buya (542) a Eusebia Sacristána (543) před sebou má už jen Raúla (550). Bývalého kapitána Realu Madrid může s 544 odehranými mači překonat už v letošní sezóně. Rekordmanem je brankář Barcelony Andoni Zubizarreta, jehož 622 zápasů se přece jen zdá až příliš vzdálených. Nebo ne?

Bordalásovo Getafe

Další skvělý rok prožívá Getafe, jenž zůstává věrné svému stylu, u soupeřů nepříliš oblíbenému. S 514 fauly a 92 žlutými kartami nemají Azulones v elitních ligách kontinentu konkurenci.

Dlouhá cesta ke gólu

Nejdelší cestu ke gólu zvolili fotbalisté Valladolidu. Vedlo k němu 23 přihrávek, na kterých se podíleli všichni hráči z pole. A pro Pucelu šlo o sladkou tečku zápasu proti Betisu, protože branka pro ni znamenala první výhru sezóny hned v úvodním  kole.

Navarrská rychlopalba

Osasuna prohrávala doma s Valencií po brance Rodriga, autor trefy byl ovšem následně vyloučen a domácí rozjeli na stadionu El Sadar rychlopalbu. Celkem 29 střel (14 na branku) jednoho týmu je rekord sezóny, Osasuna utkání otočila a zvítězila.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace