Zakletá Anoeta. Barcelona po devíti měsících padla

Imanol Agirretxe (© marca.es)

Barcelona přišla v letošní ligové sezóně o neporazitelnost. Na hřišti Realu Sociedad sice vedla 2-0, ale nakonec podlehla 2-3.

Katalánský celek tak potvrdil, že se mu na Anoetě nedaří. Neuspěl zde potřetí v řadě. Pro Tita Vilanovu je to vůbec první porážka v Primera División poté, co v létě převzal mužstvo po Pepu Guardiolovi.

Celkově trvala neporazitelnost Barcelony od prohry s Realem Madrid v závěru loňského ročníku devět měsíců a třiadvacet kol. Jedenadvacet z nich zvládli Blaugranas vítězně, ztratili body pouze za remízy s Betisem a Realem Madrid.

"Jednou jsme prohrát museli. Takový je fotbal. Nemám mužstvu co vytknout, hráli jsme velmi dobře. Zbývá ještě hodně zápasů a všechny jsou důležité," prohlásil Tito Vilanova, podle kterého rozhodla červená karta pro Gerarda Piquého. "Když dostal první žlutou, říkal jsem mu, že další faul bude znamenat vyloučení. Takových zákroků ale bylo v zápase dvě stě. Myslím, že je jasné, co se stalo, nechci se k tomu vracet."

Philippe Montanier byl z výkonu svých svěřenců nadšený: "Hráči byli fantastičtí. Dali dárek sobě i fanouškům, přestože prohrávali už 0-2. Bojovali jako lvi. Zasloužili by si medaili. Vítězství pro nás znamená velké povzbuzení."

"Jsem šťastný, protože to byl velmi těžký zápas. Snažíme se porazit Barcelonu každý rok, ale letos to vypadalo jako nemožný úkol. Z gólu mám radost, přinesl nám důležité tři body," radoval se střelec rozhodující branky z nastaveného času Imanol Agirretxe.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace