Zápas Barcelona - Las Palmas se odehraje bez fanoušků

Nepokoje v ulicích Katalánska (© marca.es)

Odpoledne plné zmatků. Zápas sedmého kola Primera División mezi Barcelonou a Las Palmas se zdál být odložen z důvodu nepokojů, které provázejí referendum o katalánském osamostatnění. Jenže o několik desítek minut později vyšlo najevo, že se utkání přece jen uskuteční v původním termínu, ale za zavřenými branami.

O odklad kvůli nemožnosti zajistit bezpečí návštěvníků stadionu Camp Nou požádalo vedení Barcelony La Ligu (LFP) během dnešního poledne a následně samo vydalo prohlášení, že se nedělní utkání ruší. K tomu by však Barcelona potřebovala souhlas soutěže, který nezískala, neboť LFP se domnívá, že bezpečnost fanoušků i přes napjatou situaci ve městě není ohrožena.

Odložením střetnutí z vlastní vůle by Barcelona riskovala kontumaci a možný dodatečný trest. Proto se zástupci Blaugranas rozhodli hrát na stadionu bez přítomnosti diváků. Rovněž hráči obou týmů se shodli, že chtějí nastoupit. 

Vláda Katalánska usiluje o odtržení od Španělska dlouhodobě a na dnešní den bylo vyhlášeno referendum, které však španělská vláda považuje za nedemokratické a protiústavní, což potvrdil i zářijový verdikt ústavního soudu, a neuznává ho. Proto se mu za použití policie snažila zabránit.

Situace se v průběhu dne vyhrotila a média hlásí stovky zraněných.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace