Zápasy v Barceloně a Valencii doprovázely bitky fanoušků, Williams si stěžoval na rasistické urážky

Iñaki Williams (© marca.es)

Sobotní utkání Espanyol - Athletic a Valencia - Barcelona přinesla kromě zajímavé podívané na trávníku i bitky fanoušků, útočník Athleticu Iñaki Williams si navíc postěžoval, že byl terčem rasistických urážek.

Téměř identicky vypadala situace před zápasem v obou městech. V ulicích okolo stadionů RCDE Stadium a Mestalla se porvali příznivci, kteří využili jako zbraně koše, židle či stoly. Výsledkem je několik zraněných a zatčených výtržníků. Všechny dotčené kluby se od násilí distancovaly a odsoudily ho.

Stejně tak učinily Espanyol a Athletic poté, co si Iñaki Williams postěžoval na rasistické chování fanoušků Espanyolu. K incidentu došlo při jednom z rohových kopů, kdy se z části domácího tábora směrem k forvardovi tmavé pleti ozývaly opičí skřeky "hu, hu, hu". Williams na ně reagoval přímo na hřišti, když příznivce opakovaně označil za "zku.vysyny".

"Je smutné, že v dnešní době jsme stále svědky rasismu ve fotbale. Nikdo to nechce slyšet, ale na stadiony to nepatří. Nemělo by se to stávat. Jsem velmi smutný z remízového výsledku i z toho, že jsem byl terčem rasistických urážek," uvedl Williams. 

Za nepřijatelné označil chování fanoušků i španělský premiér Pedro Sánchez a další politici a osobnosti. Podporu Williamsovi označují hashtagem #TodosSomosWilliams (#VšichniJsmeWilliams).

Podívejte se na bitky fanoušků před zápasy Espanyol - Athletic a Valencia - Barcelona a urážky Williamse:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace