Zapomenutý Insúa

Rarita - Emiliano Insúa v dresu Atlética (© marca.es)

Kluby Primera División v lednovém přestupovém termínu zapsaly na soupisky 43 nových fotbalistů. Jaký je jejich osud?

Nejvíce aktivní byli ty celky, jimž sezóna zatím nevychází podle předpokladů. Granada, Deportivo nebo Celta Vigo se posílily v naději na lepší zítřky v podobě záchrany mezi elitou.

Některé kluby potřebovaly zvýraznit ofenzivu, proto podepsaly Pranjiće, Orellanu, Nolita, Arandu, De las Cuevase, Valda či Acquafrescu. Další chtěly zlepšit souhru a dát předváděnému fotbalu více myšlenky. Proto byli najati Petrov, Morales či Tissone. A zbytek se soustředil na obranu, a to za pomoci Escudera, Lugana, Demidova, Antunese...

Nejvíce prostoru na trávníku dostávají Demidov (974 minut), Recio (818), Larsson (799), Diego López (720) a Escudero (696). Naopak jako zbytečné se zatím ukazují příchody Molinse (43 minut), Carmony (27), Tamuda (25), Ricarda (0). 

Jediným hráčem z pole, který v novém působišti zatím nedebutoval, je Emiliano Insúa. Atlético jej získalo ze Sportingu Lisabon proto, aby ulevilo Filipemu, jenž nastupoval v podstatě bez přestání, neboť Domingo Cisma se neukázal být dostatečně kvalitní náhradou.

Insúa je sice pravidelným členem nominací Diega Simeoneho, jenže pokaždé prosedí celé utkání na lavičce. Pšenka nekvetla 24letému Argentincovi ani v Copě, v Evropské lize nemohl zasáhnout do hry, protože tak už učinil v dresu Sportingu.

Nabízí se proto otázka, co Atlético s Insúou zamýšlí. Jde o sázku do budoucna a hráč dostane skutečnou příležitost až v příští sezóně? Nebo se prostě tento obchod nepovedl a v létě se Los Colchoneros budou snažit nadějného levého beka zbavit?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace