Zaragozu čeká perné léto

V tomhle složení se již v Zaragoze určitě nesejdou(©as.com)

První stavební kámen pro nový projekt Agapita Iglesiase v Zaragoze byl již položen prodloužením smlouvy s Mexičanem Javierem Aguirrem na lavičcce. Ovšem tvrdá práce pro tohoto chlapíka teprve začíná. Jestliže se mu podaří zpeněžit všechny hráče, které má na svém seznamu z nichž by mohl kápnout nějaký ten zlaťák, bude muset přivést do Aragonie minimálně deset fotbalistů. Podnikatel ze Sorie prodal již v lednu Andera Herreru do Athleticu a nyní je již v poslední fázi přestup Gabiho do Atlética Madrid.

Tím dalším, jenž letos opustí řady Los maños bude zřejmě Ángel Lafita, jenž by klidně mohl taktéž skončit v sítích rybářů od řeky Manzanares. Ve stručnosti by se dalo říci, že pro Agapita Iglesiase jsou na prodej všichni členové kádru, ovšem nejvíc mu záleží na těch, kterým příští rok končí smlouva a u nichž nemá ani ten nejmenší zájem nabízet jim její prodloužení. Takže velký otazník visí rovněž nad dalším osudem pro záchranu klíčového borce, Argentince Leonarda Ponzia.

Když už budeme brát odchod Lafity a Ponzia jako hotovou věc, zůstává v kádru Zaragozy dvanáct hráčů s platným kontraktem, téměr všichni spíše s defenzivními vlohy. Brankáři Leo Franco, Toni Doblas, zadáci Laguardia, Paredes, Contini, Da Silva, Pinter a Obradovič. K nim ještě musíme zahrnout Goniho a Pabla de Barrose, kteří letos byli na hostování v Realu Madrid Castille, respektive v brazilském Cruzeiru. Do dvanáctky ještě patří útočníci Ikechekwu Uche a Braulio, oba se smlouvou do roku 2012, z nichž především snajpr z Afriky Agapita hodně trápí, neboť jeho smlouva je vysoce nad možnosti aktuální klubové ekonomiky a rád by se ho zbavil.

Dalším nevyřešenou záležitostí je budoucnost Lanzara a Boutahara. Oba hráči přišli loni v létě s nálepkou volný agent a Zaragoza tak za ně nemusela zaplatit ani ň. Teď se musí pořešit, jestli se vedení rozhodne uplatnit ve smlouvě obsaženou opci, která by uvedla v platnost smlouvu na dva roky. Maños by se totiž více zamlouvala smlouva pouze na nadcházející sezónu. Pro jistotu. V kancelářích klubu z La Romaredy leží na stole i desky se spisy Dioga a Jarošíka. Už se ani nechce věřit, že před pár lety se o služby uruguajského beka zajímaly takové veličiny jako Real Madrid, nebo Barcelona. Ovšem vleklá zranění způsobila to, že Zaragoza nabídne Diogovi smlouvu, to ano, ovšem s citelným finančním snížením. U našeho borce to spíš vypadá na odchod, neboť v posledních dnech se mluví především o postupujícím Betisu, jako nejžhavějším nápadníkovi, nicméně to v žádném případě neznamená, že by klub Jarošíka ve svých řadách mít nechtěl.

Pak je tu ještě „geniální“ útočník Marco Pérez. Tomu to v Zaragoze opravdu nesedlo, takového paliče šancí v této zeměpisné šířce už dlouho nepamatují, takže by bylo velkým překvapením, kdyby v dresu Realu vyběhl i do sezóny následující. Smlouvy končí i Edmílsonovi a Jorge Lópezovi, Nico Bertolo (Palermo), Sinama Pongolle (Sporting Lisabon) a N´Daw (St.Etienne) se vrací do svým kmenových klubů po skončeném hostování. U Bertola sice figuruje opce ve výši šesti milionů eur, ale už jen vyřčení této částky mluví samo za sebe.

„Chci dva mexické fotbalisty. Už jsem s nimi mluvil a byly by to dvě velmi dobré posily. Pro cizince je tu ještě jedno volné místo, ale budu se snažit, aby přišli oba dva a jednoho cizince se budeme snažit prodat,“ prozradil trenér Aguirre novinářům v Mexiku. Nemluvil konkrétně o žádných jménech, ale byli by to zřejmě dva hráči, které měl pod svým vedením na loňském Mistrovství světa v JAR. Tady by se dalo uvažovat o Giovani dos Santosovi (Tottenham), Pablovi Barrerovi (WHU), Efraínu Juárezovi (Celtic), nebo Carlosi Velovi (Arsenal). Ještě poznámka, co se hráčů Zaragozy, kteří nemají pas EU týče. Jsou to Kolumbijec Marco Pérez (ten jak bylo výše uvedeno končí), Ivan Obradovič (Srbsko) a Da Silva (Paraguay).

Jisté rovněž není ani pokračování gólmana Toniho Doblase, jenž má smlouvu ještě na rok, plus další rok opce. Ovšem proslýchá se, že znovu zahořela jeho láska k Betisu a není vyloučeno, že by se do svého bývalého klubu mohl vrátit. Pro ten případ již začínají v Zaragoze shánět náhradu. Mezi přední kandidáty by mohl patřit ochránce svatyně barcelonské rezervy Miño.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace