Zase ten Real, do finále postupuje po dalším velkém obratu

Bílý balet slaví branku v utkání proti Manchesteru City

Guardiolův Mancester City se na Santiago Bernabeu dostal do vedení, které držel až do 90. minuty, pak ale výsledek otočil během jedné minuty Rodrygo a velkolepý obrat dokončil Benzema v prodloužení. V pařížském finále Ligy mistrů Liverpool vyzve Bílý balet, který zkompletoval hattrick neuvěřitelných obratů ve vyzařovací fázi letošní LM.

Stejně jako v osmifinále a čtvrtfinále, i v semifinále teklo Realu Madrid silně do bot, ale tým Carla Ancelottiho dosáhl na další velkolepý obrat a postoupil do svého sedmnáctého finále ligy mistrů. V tom vyzve v Paříži Liverpool, který po velkém boji již v úterý přetlačil Villarreal.

Svou kořist pevně v tlapách mělo PSG, Chelsea i Manchester City, ale ani jeden z nich nedokázal udělat poslední nutný krok a Real se ze spárů dokázal dostat i tentokrát. Před beznadějně vyprodaným Santiago Bernabeu španělští šampióni zaveleli k obratu v posledních pár desítkách minut a sen o ostrovním finále LM se rozplynul.

Hrdinou utkání se stal Rodrygo, ano ten u kterého se zvažovalo, zda se do základní sestavy vůbec dostane. A on v ní chyběl, ale na začátku druhého poločasu nahradil nevýrazného Kroose. Brazilský útočník dvěma brankami na konci utkání vymazal náskok Manchesteru City, který si vypracovali hosté po brance Mahreze.

Zápas začal podle očekávání, Bílý balet od úvodních minut na svého soupeře tlačil a hostům trvalo příliš dlouho, než se z úvodního šoku oklepali. Snaha domácích vyústila ve dvě dobré šance Benzemy ve 4. a 12. minutě. City se snažilo dostat do hry a předvádět fotbal, který jsme mohli vidět v prvním utkání. První varování přišlo v 15. minutě, kdy se prezentoval z dálky De Bruyne. V následujících minutách Guardiolův tým domácí velmi trápil, ale nedokázal je přehrávat. Curtouis byl opět podporou Realu a ve chvílích, kdy obrana selhala, udržel tým ve hře. Po chybě Milita se o vedoucí branku pokoušel Bernardo Silva a brzy po něm z dálky střílel Gabriel Jesus. Oba ovšem bez úspěchu.

Real Madrid se jen těžko dostával zpět do rytmu a tak měl poslední slovo před přestávkou opět Manchester City v podobě pokusu Fodena. Jen Carlo Ancelotti a jeho hráči tuší, co proběhlo v šatně o přestávce. Výsledkem ale byl jiný Real Madrid. Bílý balet věděl, že potřebuje nutně vstřelit gól a začíná mu docházet čas. Neuvěřitelnou šanci zazdil hned na úvodu druhého poločasu Vinicius, který netrefill úžasnou Carvajalovu přihrávku a minul prázdnou branku.

Druhý poločas byl kopií toho prvního, Real Madrid se tlačil do zakončení, ale nepřesnosti v koncovce braly domácím vítr z plachet a když už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, začaly se dít věci.

Bernardo Silva využil v 73. miutě zoufalého tlaku domácího týmu, prošel sám s míčem přes půlku hřiště a uvolnil Mahreze, který levačkou poslal hostující fanoušky do extáze. Manchester Ciry sahal po postupu do finále a to ještě mělo City další šance na zpečetění osudu Realu. Cancelo, Grealish ani Foden ale nedokázali vstřelit potřebný druhý gól.

Bílý balet opět vstal z mrtvých, opět předvedl fanouškům parádní obrat. Tentokrát se o něj postaral Rodrygo, který vykřesal naději v poslední minutě a o několik desítek vteřin později po hlavičce vypuklo na Santiago Bernabeu opravdové nadšení. Real Madrid během minuty otočilo výsledek z 0-1 na 2-1 a šlo se do prodloužení.

Hned na úvod v něm senzaci dokonal Benzema, kterého hloupě sestřelil Ruben Dias a sám faulovaný porušil pravidlo o tom, že by neměl kopat penaltu, převzal na sebe tíhu okamžiku a poslal Real do pařížského finále.

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace