Zástupci Barcelony a La Ligy probírali detaily Messiho návratu do Španělska

Lionel Messi, útočník PSG

Na pozadí ligových bojů o titul Barcelona osnuje velký návrat. V létě by do Barcelony měl z PSG přijít Lionel Messi a jen byrokracie stojí v cestě za splněním tohoto snu. Katalánský klub potřebuje v následujícím měsíci vyřešit množství ekonomických problémů než bude moci oznámit návrat argentinského útočníka

Ve španělské metropoli se ve středu konala důležitá schůzka, který svedla dohromady zástupce španělské ligy a Barcelony, aby spolu jednali dále o návratu Lionela Messiho do La Ligy. Na příchodu argentinského kapitána mají zájem obě strany a snaží se proto najít cestu, jak dotáhnout transakci do úspěšného konce.

Podle posledních zpráv se v jedné z madridských restaurací konala schůzka, které se účastnili dva zástupci Barcelony a dva ze španělské ligy. Katalánský klub na ní navrhl možné scénáře, jak se hodlá vypořádat ekonomicky s příchodem Messiho. Barcelona ví, že i samotná La Liga má o návrat Argentince velký zájem, protože v posledních letech přišla o několik zvučných jmen. Aby se to ale mohlo stát realitou, musí Barcelona uvolnit v týmu místo a kromě toho stihnout doregistrovat několik hráčů, kterým končí platnost smlouvy, jako je například mladý Gavi.

Barcelona tak má před sebou velmi náročné týdny, ale sen o příchodu Messiho dostává reálných rozměrů, přestože Mateu Alemany dál tvrdí, že s hráčem osobně zatím nejednali. „Messi do Barcelony rád jezdí a byl zde i teď s rodinou, ale v kontaktu s ním nejsme.“ Na informaci o tom, zda klub angažuje Messiho čekají nejen fanoušci, ale také například Sergio Busquets, který s rozhodnutím o dalším působení v klubu čeká a chce se vyjádřit až podle vývoje situace ohledně Argentince.

Příchod Lionela Messiho do Barcelony nicméně neprovází pouze fanfáry a červené koberce. Anglický The Sun uveřejnil informaci o tom, že se někteří hráči bouří a nechtějí snižovat své smluvní platy proto, aby klub našel finance pro podpis argentinské hvězdy. Barcelona potřebuje mzdové náklady snížit o 200 milionů eur, pochopení ale nenašla u Francka Kessieho a Andrease Christensena. Oba hráči přišli do Katalánska teprve loni v létě a považují proto za neuctivé, aby po nich klub po necelém roce chtěl snížení platu, zejména pak s vědomím toho, že na Messiho jistě bude čekat naopak plat astronomický.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace