Zatím jen jedna posila

César Sánchez (©mundodeportivo.com)

Při pohledu na Villarreal je hodně divné, že na konci června má v kolonce příchodů zaznamenáno jen jediné jméno. A to je ke všemu ještě náhradní gólman César Sánchez, jenž přišel z Valenice zcela zadarmo vytvořit jedničce Diegu Lópezovi zdatnou konkurenci. Udivuje to o to víc, že Villarreal má letos smělé plány, znovu si zahraje Ligu mistrů. Mužstvo navíc potřebuje posílit na postu stopera, levého obránce, krajního záložníka a jestli neprodlouží smlouvu Marcos Senna, tak ještě středního záložníka, který by pokryl uvolněné místo po španělském reprezentantovi.

Na seznamu posil, které by klub rád angažoval do svých řad figurují jména Roberta Canelly ze Sportingu Gijón, Javiera Camuñase, který doposud válčí v Osasuně anebo kolumbijského stopera Zapaty, který zabraňuje gólům v Udinese a chystá se na jihoamerickou fotbalovou přehlídku Copa América, která začne prvního července v Argentině.

Villarreal prozatím opustil jen obránce Marcano. Bývalý zadák Racingu, který v minulé sezóně hostoval v Getafe věděl, že mu pod trenérem Garridem pšenka nepokvete a vyrazil na další hostování, tentokrát za svým oblíbeným trenérem Valverdem do řeckého Olympiacosu Pireus. Na spadnutí je rovněž odchod záložníka Matilly, za nějž by mohl Villarreal vyinkasovat od Betisu Sevilla 1,3 milionů eur a Montera, jenž by se mohl vydat stejným směrem, ale pouze na hostování. Mimo těchto vyjímek jsou všechny operace pozastaveny.

Času do prvního důležitého zápasu sezóny (17.srpna první zápas předkola Ligy mistrů) zbývá sice ještě dostatek, ale kádr se do práce vrátí už 10.července a pro trenéra Juana Carlose Garrida by bylo ideální potkat se na prvním tréninku se všemi novými tvářemi, které by měly zapadnout do mužstva pro nadcházející ročník. Přesto se kádr oproti loňské sezóně příliš měnit nebude. Vypadalo to, že klub opustí útočník Rossi, jenže jednání s Barçou uvízly na mrtvém bodě, takže žádný velký přestup v současné chvíli rozjetý není. Včera navíc agent Borjy Valera Alejandro Camaño popřel jakékoliv kontakty s klubem italské ligy. „Říkají, že je to AS Roma, že je to Neapol...Všechno je to lež. Se mnou nemluvil nikdo a s Villarrealem taky ne. Jsme rodině Roigů velmi vděčni. Neplánujeme žádný odchod”.

Nevypadá proto příliš pravděpodobné, že by Žlutou ponorku nějaká opora opustila. Klub ale pracuje i na jiných úkolech, které má zapsané ve scénáři pro letní měsíce. Byť se o nich tolik nemluví, jsou minimálně stejně důležité. Kdyby se totiž podařilo prodat levého beka Capdevilu, jehož výkonnostní křivka přeci jen začala lehce klesat, příchod jeho náhradníka Roberta Canelly by byl hned o pořádný kus blíž k realitě. Navíc s utrženými pěnezi za Matillu, Altidora, Cristóbala, nebo Hernána Péreze by se mohl Villarreal pohybovat na hráčském trhu přeci jen uvolněněji. 

Villarreal má jasno, které místo je třeba posílit a kým je třeba onu pozici doplnit. Teď už je pouze třeba sehnat potřebné finanční záruky a to představuje uvolnit hráče, se kterými Juan Carlos Garrido pro sezónu 2011-12 nepočítá. V klubu pracují z plných sil na mužstvu, které bude „silnější, než minulý rok a méně, než to pro rok příští”, tak jako vždycky prohlašuje Fernando Roig. Jenom se letos součástky pro ten nový, silnější tým trošku zdržely, než bývali fanoušci amarillos zvyklí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace