Zaza zvolen hráčem měsíce září v La Lize, Segundu ovládl Mata

Simone Zaza (© marca.es)

Oficiální web La Ligy dnes informoval o vítězích cen pro nejlepší hráče měsíce. V Primera División byl zvolen Simone Zaza, v Segunda División Jaime Mata.

Zaza získal toto ocenění poprvé, a to zásluhou čtyř branek, které během září nasázel soupeřům. Třikrát se prosadil proti Málaze při výhře Valencie 5-0, poté vstřelil vítězný gól v souboji na Anoetě, kde Netopýři triumfovali 3-2.

Šestadvacetiletý Ital je s celkovými sedmi góly druhým nejlepším střelcem letošního ročníku, lepší je jen Lionel Messi z Barcelony. "Mám z ocenění radost, protože patří celému týmu. Messi je jediný, kdo ho může vyhrát sám. I v říjnu chci pokračovat ve střílení gólů. Zatím jsem mezi střelci první, Messiho nepočítám. (smích) Jestli nakonec skončím druhý, promluvím si o tom s vedením La Ligy," uvedl dobře naladěný forvard Valencie, který trofej přebere před víkendovým střetnutím proti Seville.

Také ve druhé nejvyšší soutěži zvítězil útočník, a sice Jaime Mata z Valladolidu. I pro 28letého fotbalistu je to první radost z tohoto ocenění. Zasloužil si ho čtyřmi góly a dvěma asistencemi, jimiž pomohl Pucele usadit se v horních patrech tabulky Segunda División.

Hráč měsíce září:

Primera División - Simone Zaza (Valencia)
Segunda División - Jaime Mata (Valladolid)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace