Zázrak byl blízko, Real Madrid však v Lize mistrů končí

Real Madrid v Lize mistrů končí (© marca.es)

Real Madrid zdolal v odvetě semifinále Ligy mistrů Borussii Dortmund 2-0, v kombinaci s úvodní porážkou 1-4 to však pro Bílý balet znamená konec v soutěži.

Stejně jako v Dortmundu i na madridský trávník vyběhly oba celky v očekávaných sestavách. Mourinho dal přednost kreativnímu Modrićovi před silovým Khedirou, v útoku se představil Higuaín.

Elektrizující atmosféra hnala Bílý balet dopředu od úvodního hvizdu. A Real Madrid se odvděčil hned třemi gólovkami v první čtvrthodině. Higuaína tváří v tvář vychytal Weidenfeller, stejně tak akrobaticky zakončujícího Cristiana Ronalda. Jako třetí mohl bezgólovým stavem pohnout Özil, sám před brankářem ale pálil jen do boční sítě. Lewandowski mezitím zakončil v první příležitosti hostů do náruče Diega Lópeze.

Po divokém úvodu se hra uklidnila, do poločasové přestávky žádné další šance k vidění nebyly. Po změně stran se jako první osmělila Borussia, Lewandowski orazítkoval tvrdou ranou břevno. Po hodině hry měl na kopačce gól Gündoğan, avšak Diego López jeho střelu z první famózním zákrokem zlikvidoval.

Cristiano Ronaldo a Kaká zkoušeli štěstí za domácí, ani oni ale nemířili přesně. V 82. minutě se Realu Madrid podařilo kombinační akce, kterou přesně zakončil Benzema. Stadion i hráči ožili, Benzemův pokus vytáhl Weidenfeller, v 88. minutě už ovšem kapituloval, když se po pasu Benzemy trefil Sergio Ramos. Na kýžený třetí gól už nezbyl bílým čase. Real Madrid byl blízko zázraku, s Ligou mistrů se však loučí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace