Ze současné Celty Vigo pamatuje poslední postup pouze Borja Oubiña

Borja Oubiña (© as.com)

Když Celta Vigo 17. června 2007 sestoupila do Segundy, všichni doufali v brzký návrat. Ten se však nekonal. Až letos ho mají Celestes na dosah.

V posledním utkání základní části soutěže jim zítra stačí na Balaídosu uhrát remízu s Córdobou. A protože stejný výsledek by vyhovoval i Andalusanům, bere se návrat Celty do Primery jako hotová věc.

Pouze jediný hráč ze současného kádru pamatuje sezónu 2004/2005, tedy poslední ročník v němž Celta Vigo vybojovala postup ze Segundy mezi elitní dvacítku španělských týmů. Je jím kapitán Borja Oubiña.

"Já v Primeře hrál a vím, jaké to je, ale hodně kluků to neví. Z postupu bych měl radost, ale zejména kvůli nim, protože vidim jejich odhodlání a chuť si to užít. Chybí už jenom krůček. Jsem hrdý, když pozoruji odchovance, kteří míří mezi elitu," uvedl fotbalista, jehož kdysi obdivovala celá Evropa. Jenže pak přišly opakované zdravotní potíže a více času na nemocničním lůžku než na hřišti.

Borja Oubiña, jenž letos patří k hlavním tahounům Celty, k tomu říká: "Po všem, čím jsem si prošel, se raduji z každé chvíli na hřišti."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace