Zidane: 20 let trénovat nebudu, je to vyčerpávající

Zinédine Zidane (© as.com)

Zinédine Zidane naznačil, že neplánuje dlouhou trenérskou kariéru. Podle Francouze jde o velmi vyčerpávající povolání.

"Byl jsem lepší hráč než trenér. I hráči byli lepší, ale jsem spokojený s tím, co jsem dokázal. Nebudu trénovat 20 let. Nevím, jak dlouho. Nic neplánuji, baví mě každodenní práce. Vždy jsem byl hlavně fotbalistou, má kariéra trvala 18 nebo 19 let, a když se mě ptali, jestli chci trénovat, odpovídal jsem, že ne. Nakonec jsem se trenérem stal, ale je to vyčerpávající," uvedl kouč Realu Madrid.

"Nevím, jak dlouho tady zůstanu. Uvidíme. Jsem atypický trenér, takže je možné cokoliv. Ale je jasné, že dvacet let trénovat nebudu. Mám štěstí, že mohu být v nejlepším klubu světa a trénovat nejlepší hráče, i když slovo štěstí nemám rád, protože v životě musíte věřit a užívat si bez ohledu na to, jak dlouho to potrvá. Zápasy a zejména tréninky si užívám. Teď se nám daří, vyhráváme, ale ještě jsme nic nedokázali. Pořád hráčům opakuji, že nesmíme polevit. Má budoucnost je to nejmenší."

Real Madrid se vrátil po pauze kvůli koronaviru ve velkém stylu a vyhrál všechny čtyři zápasy. Pokud uspěje i dnes na hřišti Espanyolu, osamostatní se na prvním místě tabulky La Ligy.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace