Zidane už není nedotknutelný, kritika se valí i na Courtoise a Hazarda

Eden Hazard (© marca.es)

Real Madrid se až příliš podobá zaseknutému stroji z minulého soutěžního ročníku. Kritika se kromě hráčů valí i na dosud nedotknutelného trenéra Zinédina Zidana.

Francouzskému kouči je vytýkána nejen nedostatečná obměna kádru a základní jedenáctky, po níž příznivci volali, ale také neschopnost reagovat na vývoj střetnutí a vtisknout týmu tvář. Bílý balet působí ospale, bez jiskry a nasazení, na což si ostatně sám po debaklu 0-3 v Lize mistrů s PSG postěžoval: "PSG nás přehrálo úplně ve všem. Není možné, abychom hráli bez nasazení. To je nepřípustné v jakémkoliv zápase. Mám z toho divný pocit."

Média už dokonce přinesla jména Mourinha, Allegriho a Raúla jako možných nástupců pro případ, že by se Zidanovi nepovedlo vítězný stroj znovu nastartovat. Příliš mu nepomáhají ani hráči, po utkání v Parku princů to "schytala" zejména belgická dvojice Thibaut Courtois a Eden Hazard.

Courtois inkasoval v dresu Realu Madrid ve 40 zápasech 56 branek a s průměrem 1,4 obdrženého gólu na zápas je daleko za čísly, kterými se mohl chlubit během působení v Atléticu a Chelsea. Čisté konto marně vyhlíží už od února...

Rovněž Eden Hazard nenaplňuje naděje, které do něj byly vkládány. Posila, za kterou zaplatili Blancos Chelsea 100 milionů eur, není lídrem, v přípravě se utápěl v šedi průměru a ani během krátké doby po doléčení zranění nepřesvědčuje. Toho si všiml i 66letý francouzský trenér Rolland Courbis, jenž 28letého záložníka ostře zkritizoval: "Hazard byl mezi všemi posilami vnímán jako lokomotiva, ale ve skutečnosti je posledním vagónem. Přišel do Realu Madrid s nadváhou šesti nebo sedmi kil, to je sprosté. Jestliže se stále bavíme o tom, že je líný, tak takový hráč nikdy neměl do Realu Madrid přestoupit."

Zítra čeká Real Madrid těžká zkouška na stadionu ligového lídra Sevilly. Ukáže zlepšení, nebo znovu zklame?

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace