Zidaneho druhá etapa: více pravomocí a změny v kádru

Gareth Bale a Zinédine Zidane (© marca.es)

Zinédine Zidane byl včera potvrzen jako nový kouč Realu Madrid do roku 2022. Co ho k návratu přesvědčilo a jak bude jeho druhá trenérská etapa v klubu vypadat?

Francouzský lodivod, jehož úkolem bude navázat na zlaté období, kdy během dvou a půl let dovedl tým ke třem triumfům v Lize mistrů za sebou a jednomu ligovému titulu, nezašel na tiskové konferenci do detailů, ale připustil, že se chystají změny.

"Mám z návratu velkou radost. Když mi Florentino Pérez (prezident Realu Madrid) před pěti dny zavolal, neváhal jsem. Mám jeho i klub velmi rád, taková nabídka se neodmítá. Nemá smysl se nyní bavit o změnám v kádru, ať už jde o příchody nebo odchody, musíme se soustředit na zbytek sezóny. Ale ke změnám dojde," prohlásil Zidane.

Zatímco oproti Solariho období by měly skončit spekulace o odchodu Marcela Vieiry, jenž sice není v ideální formě, ale Zidane ho stále považuje za klíčového člena kádru a požaduje jeho setrvání, pohorší si naopak Gareth Bale. První jmenovaný veřejně vyjádřil svou nespokojenost nad tím, že v posledním finále Ligy mistrů nebyl v základní sestavě a podle tisku nemá Zidane o jeho služby zájem (Florentino Pérez jej odmítl během loňského léta prodat, což byl podle tisku jeden z možných důvodů, proč Zidane v květnu 2018 na svůj post rezignoval).

Florentino Pérez údajně musel Zidanemu slíbit větší pravomoce, podle tisku dokonce hlavní slovo při skládání mužstva a také zvučné posily, na které bude uvolněno více než 300 milionů eur. Špičkoví hráči mají přijít tři. V následujících týdnech a měsících tak média budou chrlit jedno jméno za druhým, již nyní vyplouvají na povrch první odhady. Podle deníku AS se zvyšuje naděje na získání Edena Hazarda, Kyliana Mbappého či Paula Pogby. 

Kádr Realu Madrid zkrátka čeká rekonstrukce a oproti zavedeným zvyklostem jí nebude šéfovat Florentino Pérez, nýbrž Zinédine Zidane. Muž, který má dostat klub z deprese zpět na vrchol. Povede se mu to?

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace