Zlatý míč získá Iniesta, Xavi nebo Messi, trenérem roku bude Pep, Del Bosque nebo Mou

Trojice finalistů z Barcelony. (© as.com)

FIFA a France Football zveřejnily finalisty v soutěži o Zlatý míč, jsou jimi Andrés Iniesta, Xavi Hernández a Lionel Messi. Trenérem roku se stane jeden z trojice Pep Guardiola, Vicente del Bosque a José Mourinho.

Je to potřetí v historii, co je finálová trojka Zlatého míče složena z hráčů jednoho klubu. V minulosti se to povedlo v letech 1988 a 1989 italskému celku AC Milán. V obou případech se stal vítězem Marco van Basten, sekundovali mu Gullit a Rijkaard, respektive Baresi a Rijkaard.

Vítěze prestižní ceny určují novináři France Football a trenéři a kapitáni národních týmů. Podle italského deníku La Gazzetta dello Sport jž již rozhodnuto, triumfovat má Andrés Iniesta.

Do Barcelony poputuje Zlatý míč poosmé, čímž katalánský klub vyrovná rekord Juventusu a AC Milán. Pro hráče z La Ligy půjde o čtrnácté ocenění, nejlépe si v tomto ohledu vede italské Serie A. Z jejich řad pocházel vítěz 18krát.

O titul nejlepšího trenéra roka se uchází Pep Guardiola z Barcelony, Vicente del Bosque, jenž koučuje španělský národní tým, a José Mourinho, který vyměnil Inter Milán za Real Madrid.

Vítěze obou kategorií poznáme 10. ledna příštího roku na galavečeru, který se uskuteční ve švycarském Curychu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace