Zlatý míč získal Messi, dostal přednost před Iniestou a Xavim

Lionel Messi. (© as.com)

Zlatý míč za rok 2010 obdržel Lionel Messi, který tak za sebou nechal své klubové spoluhráče Andrése Iniestu a Xavi Hernándeze.

Rozhodlo o tom 154 novinářů, 208 reprezentačních trenérů a stejný počet kapitánů. Vítěze vyhlásil na galavečeru v Curychu Pep Guardiola, pod jehož vedením v Barceloně všichni tři finalisté působí.

Nepotvrdily se tak spekulace italského tisku, které už před koncem loňského roku označovaly za vítěze Andrése Iniestu. Střelec zlatého gólu z mistrovství světa se musel spokojit s druhým místem se 17,36 body, zatímco třetí Xavi jich nasbíral 16,48. Lionel Messi triumfoval s hodnotou 22,65 bodu.

Třiadvacetiletý Argentinec obhájil loňské prvenství ve Zlatém míče. Prestižní anketu, jejíž vítěz se může pyšnit označením nejlepšího fotbalisty planety, udělují společně FIFA a France Football.

"Nečekal jsem, že letos tuto cenu vyhraji. Mám obrovskou radost, že jsem tu s Xavim a Iniestou. Je to pro mě čest a velmi zvláštní den. Chci se o cenu podělit se spoluhráči, bez kterých bych tu nebyl. Chtěl bych ji věnovat také mé rodině, všem fanouškům Barcelony a celé Argentině," uvedl šťastný Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace