Zlepšíme se, hůř už hrát nejde

Carlo Ancelotti (© forzaitalianfootball.com )

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid tuší, že se potýká s menším problémem. Přiznává to, ale zároveň žádá o čas, aby se s ním mohl vypořádat. Řeč je samozřejmě o hře týmu. „Musíme hrát lépe, kritiku, kterou jsme sklidili má své opodstatnění. Tady jsou fanoušci nároční a mají pravdu. Jako trenér mohu slíbit, že v příštích zápasech proti Málaze, Juventusu a Barceloně budeme hrát lépe. Protože se nedá hrát hůře, než jak jsme hráli proti Levante a Elche“, prohlásil italský kouč v rozhovoru pro italský list Corriere della Sera. „Snažím se některé věci změnit, hrát víc s balónem a změna trvá nějaký čas. Jistě, doposud jsme odehráli špatná utkání a naše potíže se ještě znásobily tím, že Barcelona a Atlético všechno vyhrály.

Velký rozruch, co se života v Realu týče, vyvolal zdravotní stav Garetha Balea. Ancelotti jeho aktuální stav přičítá tomu, že mu schází řádná letní příprava s týmem. „Jednoduše neabsolvoval letní přípravu. Nyní využil reprezentační pauzu, dostal se znovu do formy a bude hrát“, sdělil Carletto. Krom toho se na jeho stranu postavil při zmínce o výši přestupní částky, jíž musel Real vysázet londýnskému Tottenhamu. „Je to pobuřující utratit 100 milionů? Teoreticky se to tak může jevit, ale takový je fotbalový trh. Navíc Real vydělal spoustu peněz prodejem Higuaína, Özila a Callejóna“.

Dalším žhavým tématem Bílého baletu je situace v brance. Ancelotti připouští, že v tuto chvíli zde nepanuje normální stav. „Točení brankářů je anomálie, ale tady je neobvyklá situace. Mám dva skvělé brankáře. Jednoho s menšími zkušenostmi a dalšího, jenž je ikonou Realu a celého španělského fotbalu“, vysvětlil Ancelotti. Rozhodnutí stavět Diega Lópeze do ligových zápasů a Casillase do těch pohárových okomentoval takto: „Diego López začal přípravu dříve, než Casillas, takže jsem začal s ním. Poté jsem se rozhodl dát Casillasovi šanci v Lize mistrů, protože je pořád velmi spolehlivý a důvěryhodný“.

V následujících týdnech čeká právě v Lize mistrů na Real těžký protivník, turínský Juventus. V jeho řadách nastupuje i Andrea Pirlo. „Pirlo je vždycky zárukou a zůstane jí ještě mnoho let. Chtěl jsem ho s sebou vzít do Chelsea, ale nešlo to“, zavzpomínal Ancelotti, jenž poslal svému bývalému svěřenci vzkaz před středečním vzájemným soubojem: „Ať se Andrea připraví, nechám ho hlídat dvěma dozorci".

Nemohl se vyhnout ani narážkám ohledně spekulací, které se točí kolem složení realizačního týmu, kde působí jak jeho syn, tak i zeť. „Trenér chce, aby v jeho týmu pracovali lidé kompetentní a kterým věří. Můj syn kompetentní je, nechybí mu elán a má moji plnou důvěru. Co se týče výživového specialisty, copak já můžu za to, že se s ním má dcera zasnoubila?“, hájil se.

Nakonec se nevyhnul dotazu na jeho názor na odchod Brazilce Kaká z Realu Madrid. „Chtěl hrát víc, a tady dostal prostor jaký dostal. Čas běží všem a už nemá fyzickou sílu z před deseti roků, nicméně pořád je to vzor“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace