Zranění Karima Benzemy není vážné, útočník Realu ale vynechá derby

Karim Benzema v utkání v Glasgow

Večerní pohodlná výhra Realu Madrid v Glasgow přinesla Bílému baletu první body do tabulky skupinové fáze Ligy mistrů a šestou výhru sezóny, úsměv na rtech trenérovi Carlu Ancelottimu ale nevykouzlila. Italský trenér totiž v příštích dnech nebude moci počítat s Karimem Benzemou, který zápas nedohrál po zranění.

Favorit na zisk Zlatého míče, Karim Benzema, opustil hrací plochu utkání Celticu proti Realu Madrid po půlhodině hry a ihned po skončení utkání a návratu do španělské metropole se podrobil specializovanému vyšetření, které potvrdilo problém se stehenním svalem, ale vyloučilo poškození menisku, jehož se obávali fanoušci ligového mistra. V každém případě bude francouzský útočník mimo hru v nedělním ligovém utkání proti Mallorce a příští týden v Lize mistrů proti Lipsku.

Real se z venkovního zápasu Ligy mistrů vrátil do Madridu ve středu brzy ráno a hráči dostali od trenéra Ancelottiho den odpočinku. Největší pozornost se tak soustředila právě na Benzemu, který aniž by vyčkával do dalšího dne, nastoupil na vyšetření do Ciudad Deportiva. Právě tam lékaři zjistili, že rozsah zranění není vážný a magnetická rezonance odhalila pouze malý zánět v koleni, nikoliv ale obávané poškození menisku.

Doktoři dále upozornili na přetížení čtyřhlavého svalu stehenního a zranění polobřišního svalu. Po podrobnějším vyšetření si fanoušci Realu mohli oddechnut. Menší zdravotní problémy totiž udrží Karima Benzemu mimo hřiště pouze týden až deset dní. Carlo Ancelotti by ale měl s největší hvězdou týmu počítat pro madridské derby, které je na programu příští neděli.

Cílem klubu byl původně Benzemův návrat nejpozději do hry v zápase proti Osasuně, který se odehraje 2.října. To by ovšem znamenlo, že by s hráčem nemohl pro reprezentační přestávku počítat ani Didier Deschamp, který v příštím týdnu oznámí soupisku Francie pro zápasy s Rakouskem a Dánskem.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace