Zranění kolena ohrožuje Trochowského kariéru

Piotr Trochowski (© marca.es)

Zranění Piotra Trochowského je vážnější, než se původně zdálo. Podle lékařů je dokonce v ohrožení kariéra záložníka Sevilly.

Německý fotbalista si poranil koleno v utkání proti Barceloně na konci září. Původní odhady hovořily o čtyřměsíční absenci, podle nejnovějších zpráv čeká Trochowského pauza minimálně dvakrát delší.

Osmadvacetiletý rodák z polského Tczewu se podrobil operaci chrupavky v koleni. O několik dnů později musel na další chirurgický zákrok kvůli špatně rostoucí holenní kosti. Někdejší německý reprezentant měl navíc v minulosti potíže s menisky.

Jde o velmi vážné zdravotní problémy, které ještě v nedávné době automaticky znamenaly konec kariéry. Tuto možnosti nejde vyloučit ani v případě Trochowského, podle lékařů bude záležet na přístupu samotného hráče.

"V minulosti znamenalo podobné zranění obvykle konec kariéry, ale v dnešní době je naděje. Doba rekonvalescence bude velmi dlouhá a může se stát hodně věcí. Věříme však, že Trochowski bude znovu hrát. To ostatně záleží zejména na něm, protože podobná zranění mohou znamenat velký psychický problém. Někdy dokonce hráč ztratí naději. Musí proto k léčení přistupovat pozitivně a tvrdě pracovat každý den. Zatím je v dobré náladě," prohlásil lékař Sevilly José Naranjo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace