Ztráta času, tisíc telefonátů a nic z toho, hodnotí agenti přestupové období ve Španělsku

Miralem Pjanić (© marca.es)

Na španělské kluby dolehly obavy z koronavirové krize a během letošního přestupového období šetřily, což nepotěšilo hráčské agenty.

Deník Marca je oslovil a většina odpověděla zklamaně až naštvaně. "Ve Španělsku bylo přestupové období ztrátou času. V Anglii i Itálii to šlo, ale ve Španělsku nic. Více než deset přestupů, které jsem měl rozjednané, krachlo kvůli ekonomické stránce. Bylo to frustrující."

"Kluby byly až příliš opatrné, neměly peníze ani argumenty pro řešení problémů. Některé se o to ani nepokusily. Těžká situace. Byli i hráči s nízkými platy, kteří byli k mání zdarma, ale nemohli přestoupit kvůli platovému stropu," dodává další. "Viděl jsem u majitelů strach. Nařídili, aby se výdaje zkrátily na minimum, ale aby to nikdo zvenku nepoznal, protože by to fanoušci mohli vnímat jako slabost. Velcí agenti si své vydělali, i když málokterý z nich na přestupech do Španělska, ale ti ze střední třídy trpěli. Vše bylo zablokované. Přestupový trh byl pomalý, špatný, tisíc telefonátů a nic z toho. Požadavky byly složité až nemožné."

Za pravdu dávají agentům i čísla. Zatímco vloni utratily kluby La Ligy za posily rekordních 1,3 miliardy eur, letos došlo k poklesu o 65 procent na 409 milionů eur. Španělské celky více spoléhají na hostování či vlastní odchovance, jak je nabádal prezident soutěže Javier Tebas.

Nejvíce peněz vydaly za nové tváře Barcelona (124 milionů eur), Atlético (92), Sevilla (65,5) a Villarreal (33).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace