Ztráta za ztrátou. Velká trojka se trápí

Nedaří se... (© marca.es)

V uplynulých letech si fanoušci zvykli na to, že Atlético, Barcelona a Real Madrid ztrácí body jen výjimečně. A když už, tak ne současně. Letos je ale vše jinak.

S trochou nadsázky se dá říci, že tři největší adepti na titul jdou od ztráty ke ztrátě. Pravda, i tak se drží na vrcholu tabulky, ale zdaleka nejde o tak suverénní postavení, jak bývalo zvykem. Co elitní trio trápí?

Barcelona

Obhájce titulu drží první místo díky lepšímu skóre, avšak jeho 14 bodů po sedmi zápasech je vůbec nejslabší bilance lídra Primery od ročníku 1995/1996, kdy byl zaveden systém tří bodů za vítězství. Katalánci nehrají v pohodě, jsou příliš závislí na individuálních kvalitách (zejména Messiho, samozřejmě) a v obraně kupí chybu za chybou. V tomto ohledu ukazuje nejvíce prstů na Gerarda Piquého, na jehož vrub jdou tři ze čtyř posledních obdržených gólů. 

Tři ztráty v řadě, to se Barceloně stalo naposledy v sezóně 2016/2017. V sedmi utkáních inkasovala již osm branek, což je o jednu trefu více než vloni za celou první polovinu soutěže...

Real Madrid

Real Madrid je bodově srovnán s Barcelonou a také jeho výkony postrádají šťávu. Dva mače v řadě bez vstřeleného gólu, to se Bílému baletu naposledy přihodilo v roce 2011. Obrana pracuje solidně, ale v úvodu ligy skvělé trio Bale, Benzema a Asensio začíná uvadat.

Julen Lopetegui si neví rady v těžkých zápasech, Atlético neporazil v Super Cupu a ani včera v lize, na Pizjuánu padl 0-3 a v Katedrále se musel spokojit s bodem. Potíže proti silným sokům má Real Madrid zejména na Bernabéu dlouhodobě, vždyť za uplynulých 6 sezóny vyhrál před vlastním publikem proti Barceloně či Atléticu jediný zápas z 11 (bilance 1-3-7).

Atlético

Atlético má jako jediné z celé trojky vzestupnou tendenci. Po slabém úvodu začíná přesvědčovat o svých kvalitách, ale na tom, že jde o nejhorší vstup do ligy od nástupu Diega Simeoneho, se už nic nezmění.

Dvanáct bodů je za sedm let pod vedením argentinského bouřliváka v této fázi sezóny minimum. Obrana postrádala v prvních kolech obvyklou pevnost a vepředu se čeká na probuzení Diega Costa, jenž má v letošním ročníku v kolonce branek varovnou nulu.

Který z adeptů na titul se nejrychleji vrátí na vítěznou vlnu? A nebo se do boje o první místo zapojí někdo, od koho se to nečeká?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace