Zvažoval jsem konec s fotbalem, šel bych pracovat, vzpomíná Héctor Herrera na těžké začátky

Héctor Herrera (© marca.es)

Héctor Herrera nenastupuje v Atléticu po přestupu z Porta pravidelně, těžkou hlavu si z toho ale vzhledem ke zkušenostem z mládí nedělá.

"Samozřejmě, že to není příjemné, ale byl jsem připravený na všechny scénáře. Věděl jsem, že musím být trpělivý. Jediné, čím si může získat více minut na hřišti, je tvrdá práce. Po tom všem, co jsem v životě prožil, si nemohu stěžovat na nedostatečné herní vytížení. Jsem připraven pomoci týmu, pokud na hřišti, tím lépe, pokud ne, tak alespoň podporou spoluhráčů," uvedl Héctor Herrera. Mexický záložník přiznal, v minulosti zvažoval, že pověsí kopačky na hřebík a půjde pracovat.

"V patnácti letech jsem odešel do Ciudad de México, abych si zkusil dobrodružství - zkusit stát se profesionálním fotbalistou. Dnes říkám, že to byla doba učení. Už se tomu mohu smát, ale tehdy to bylo těžké. V určitém období jsem jedl jen jednou denně, ale se spoluhráči jsme si říkali, že zítra se snad najíme lépe. Když se to dozvěděla matka, chtěla, abych se vrátil. Ale řekl jsem ne, věděl jsem, že dosáhnu toho, abych se stal ligovým hráčem," pokračuje 29letý fotbalista.

"Když mě Pachuca pustila do druholigového Tampico Madero (v roce 2011), tak nám neplatili, neměli jsme nic. Už jsem žil se svojí současnou ženou, která otěhotněla. Proto jsem zvažoval, že s fotbalem skončím a půjdu pracovat. Otec pracoval v Americe ve stavebnictví, možná by to byla i má cesta. Nakonec jsem se rozhodl, že to ještě zkusím a počkám na šanci. Ta naštěstí po krátké době přišla a mohl jsem za Pachucu hrát nejvyšší soutěž."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace