Bída s nouzí. Otřesná sezóna Realu Madrid v číslech

Zklamaný Zinédine Zidane (© marca.es)

Prohra 0-2 s Betisem v posledním ligovém kole byla výmluvnou tečkou za nejhorší sezónou Realu Madrid v 21. století.

Po letech hojnosti v Lize mistrů dopadla na Bílý balet nevídaná krize, které se promítla do všech soutěží, nejvíce do té ligové.

Na mistrovskou Barcelonu nasbíral Real Madrid ztrátu propastných 19 bodů, což je vůbec největší manko, jaké Blancos na první místo zaznamenali v celé své historii. Osmašedesát získaných bodů je nejnižší cifra Realu Madrid od sezóny 2001/2002 (66 bodů), 63 nastřílených branek třetí nejnižší za stejné období, oproti minulému ligovému ročníku jde o propad o 31 gólů. Je náhoda, že přesně na 31 trefách se vloni podílel Cristiano Ronaldo (26 gólů a 5 asistencí)?

Real Madrid v letošní sezóně prohrál 18 zápasů (konkurenční Barcelona prohrála za poslední 3 roky jen 19 utkání), to je druhá nejhorší bilance v historii (19 proher v sezóně 1984/1985), z toho 8 na Bernabéu, což znamená vyrovnání negativního klubového rekordu (1995/1996).

K týmu se kvůli špatným výsledkům otočili zády diváci, kterých na Bernabéu přišlo průměrně 58 571 na střetnutí. Ještě před dvěma roky si cestu na madridský stánek nacházelo 71 513 příznivců...

Real Madrid čeká náročné léto, během kterého bude muset sestavit takové mužstvo, které dá zapomenout na propadák jménem sezóna 2018/2019.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace