Volný pád. Real Madrid má blíže k sestupu než prvnímu místu

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Real Madrid neukončil trápení a fanouškům připravil další hořkou chvilku, když doma podlehl Villarrealu. Královský klub má tabulce La Ligy blíže k sestupu než vedoucí Barceloně...

Zatímco od lídra ho dělí propastných 19 bodů, od osmnáctého Deportiva 16. Pravda, Zidanova parta má stále odložený zápas proti Leganésu k dobru, to ale jako omluva špatné výkonnosti neobstojí. Přitom pokud by se počítaly jen výsledky prvních poločasů, byl by Real Madrid na prvním místě. Druhé půle, kde se láme chleba, ale Blancos zcela nezvládají. Konkurenční Barcelona v nich má skóre 35:4, Real Madrid 9:11.

Když už mužstvo okolo Cristiana Ronalda, Benzemy, Isca či Marcela předvádí solidní fotbal, jako tomu bylo v první půli proti Villarrealu, neproměňuje šance. Koncovku má nejslabší za posledních deset let, na jedinou branku potřebuje téměř dvojnásobný počet pokusů oproti minulým rokům. Za svým standardem výrazně zaostává Cristiano Ronaldo, společně s Balem, Iscem a Asensiem se čtyřmi góly nejlepší střelec týmu. V rámci celé Primera División má hned 18 klubů úspěšnějšího elitního kanonýra, jen Málaga je v tomto ohledu horší než Real Madrid. Rolan a Chory Castro jakožto její největší útočná esa zaznamenali po 3 přesných zásazích.

"Problém je ten, že míči se zkrátka nechce do sítě. Pak je to složité. Nezasloužíme si to. Hráči nepřestávají běhat a snažit se, ale nedaří se nám střílet branky, i když máme šance. Samozřejmě, že nás to se.e, každým zápasem více a více, ale nemůže dělat nic jiného, než pokračovat v tvrdé práci, aby se to negativní změnilo v pozitivní. Hráčům nemám co vytknout. Nechápu, co se děje," uvedl Zidane po utkání s Villarrealem.

Příznivce Realu Madrid začíná zarážet tvrdohlavý postoj Zidana k tvorbě základní jedenáctky. Francouzský kouč jasně určil role a dává důvěru stále stejným jménům bez ohledu na předváděné výkony. Hráčská hierarchie je tak jasně daná. Určitá skupina tuší, že se udrží v sestavě, ať budou výsledky jakékoliv, zatímco druhá ví, že její úlohou je záskok za zraněné či vykartované spoluhráče, případně účast v méně důležitých zápasech Copa del Rey. Zidane vytrvale odmítá lednové posilování s tím, že i nadále věří současnému kádru. Podle všeho tak padne například přestup brankáře Kepy z Athleticu a vedení se nebude snažit přivést útočníka, po kterém fanoušci zoufale volají.

Jestliže dosud byla Zidanova éra ověnčena úspěchy, nyní čelí 45letý lodivod první krizi, která se každým kolem prohlubuje a zatím se s ní nedokáže vypořádat. Stále je možnost zakončit sezónu úspěšně, v Lize mistrů a Copa del Rey zůstává Real Madrid ve hře o trofeje. Ale může na ně v současném rozpoložení vůbec pomýšlet?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace