Preview 6. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Během pátku si fanoušci La Ligy mohli krátce odpočinout, o víkendu je ale čeká další porce zápasů nejvyšší španělské soutěže.

V sobotu vyzve Atlético v ostře sledovaném souboji Sevillu, Real Madrid se pokusí zastavit krizi na půdě Alavésu, Málaga přivítá Athletic a Girona v prvním regionálním derby na Montilivi zatím suverénní Barcelonu.

Neděle začne na stadionu Espanyolu, kde se představí Deportivo, Getafe poměří síly s Villarrealem, Eibar se Celtou Vigo, Las Palmas s Leganésem a Real Sociedad v dalším atraktivním střetnutí s Valencií.

Kolo uzavře pondělní dohrávka mezi Betisem a Levante.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v sobotu ve 12 hodin.

 
23.09.17 12:00 Atlético Madrid -:- Sevilla

Šesté kolo Primera División začne pořádně zostra. Po sobotním obědě naservírují fotbalisté Atlética a Sevilly v jednom ze šlágrů víkendového programu dezert, který ale jednomu ze soupeřů o příčky zaručující Ligu mistrů může zhořknout.

Madriďané jdou do utkání posíleni vítězstvím z Katedrály, kde se nikdy nezískávají body snadno. Atlético ještě nepoznalo přemožitele a v tabulce se usadilo na třetím místě. Cholo Simeone se rozhodl nepovolat Fernanda Torrese a José Maríu Giméneze, Augusto a Werner jsou již známé absence. Vrsaljko se vrací.

Také Sevilla ve vloženém kole uspěla, byť se na domácí triumf proti Las Palmas hodně nadřela. I díky němu se Andalusané drží nejblíže vedoucí Barceloně, a to s bilancí čtyř výher a jedné remízy. Kjær, Nolito, Escudero a Ganso jsou ztráty hostů, kteří po Málaze jako další poznají krásy nového stadionu Atlética Wanda Metropolitano.

23.09.17 15:15 Deportivo Alavés -:- Real Madrid

Prohloubení krize, nebo Vitória? Real Madrid čeká zdánlivě snadný duel na hřišti beznadějného Alavésu. Jenže přesně takové zápasy, kdy je výhra jediným očekávaným výsledkem, mohou nasypat další sůl do hodně bolavých ran obhájce titulu.

Blancos ztrácejí po pouhých pěti kolech na vedoucí Barcelonu již porci sedmi bodů a ani hra nebaví fanoušky tak, jako tomu bylo po většinu úspěšné loňské sezóny. Zidanovi navíc komplikují situaci zraněné opory. Vždyť do Vitórie neodcestovali Benzema, Vallejo, Marcelo, Theo, Kroos či Kovačić. To si vyžádá improvizaci zejména na pozici levého beka a ta bude mít jména Nacha.

Alavés je jediným celkem Primery, který za pět zápasů ani jednou nepoznal gólovou radost. Proto sáhl ke změně na postu trenéra. Zubeldíu nahradil De Biasi, Ital ale mužstvo proti Realu Madrid ještě nepovede, učiní tak Zubeldíův asistent Cabello. Ten řeší otázku, jestli utkání stihne dvojice Munir a Bojan, která má zdravotní šrámy. Laguardia a Héctor jsou mimo hru.

23.09.17 17:30 Málaga -:- Athletic Club

Přestože je teprve šesté kolo letošní Primery, Málagu už čeká utkání, které může označit jako finále. Na stadionu La Rosaleda bude hostit Athletic, jenž rovněž potřebuje ukázat svou lepší tvář.

Málaga prohrála všech pět dosavadních duelů, vstřelila jediný gól, inkasovala jedenáctkrát. Potupná porážka 0-5 na Mestalle si ještě žádné důsledky nevynutila, pokud by ale Málaga padla i s baskickými Lvy, byl by Míchel i přes podporu hráčů jednou nohou z klubu. Kouč Málagy postrádá Chory Castra, Cecchiniho, En-Nesyriho, Cenga či Diega Gonzáleze. Po dvou týdnech se vrací Juankar a mohl by tak učinit jako člen základní sestavy.

Athletic prohrál v týdnu doma s Atléticem Madrid a jeho výkony začínají budit rozpaky. Mužstvo se sice může spolehnout na dobrou obranu, směrem dopředu se ale často trápí. Čtyři vstřelené góly za pět kol, to není bilance hodná adepta na Ligu mistrů. Aritz Aduriz má svalové potíže, a přestože v nominaci je, očekává se, že začne na lavičce. De Marcos, Mikel Rico a Yeray jsou mimo hru, byť posledně jmenovaný po prodělané chemoterapii již začal s tréninkem.

23.09.17 19:45 Girona -:- FC Barcelona

Stadion Montilivi se pro utkání šestého kola proti Barceloně oblékne do gala, poprvé po postupu do Primera División totiž zažije stánek Girony katalánské derby, a to hned proti slavné Barceloně.

Girona po dobrém vstupu mezi elitu sundala nohu z plynu a propadá se tabulkou. Její hra ale není špatná, jen nemá takovou efektivitu v zakončení, jakou nejvyšší soutěž vyžaduje. Pablo Machín nepovolal Marca Muniesu, Timora, Eloie a Boulayu. Vepředu by i proti favorizované Barceloně měla nastoupit dvojice Stuani a Kayode.

Dembélé a Rafinha jsou na marodce Barcelony, Ernesto Valverde navíc dopřál odpočinek Deulofeuovi a Semedovi. Blaugranas jsou jako jediní v lize stále stoprocentní a v týdnu si smlsli na Eibaru, jemuž nadělili šest branek. Dokáží uspět i na Montilivi, kde se to v prvním kole nepodařilo Atléticu Madrid?

24.09.17 11:00 Espanyol -:- Deportivo La Coruña

Nedělní duel před siestou připadl v šestém kole Primera División na hráče Espanyolu a Deportiva, kteří si to rozdají na RCDE Stadium v souboji dvou mužstev, jejichž cesta sezónou je prozatím zklamáním.

O chlup lépe na tom jsou Katalánci s pěti body na kontě. Dobrou zprávou pro Quique Sáncheze Florese je, že jeho svěřenci prokazují zvyšující se výkonnost a trenér Pericos už zřejmě našel ideální jedenáctku. Proto do ní i přes náročný program bude zasahovat minimálně. Javi López, Duarte, Naldo a Melendo nejsou v nominaci, do níž se naopak vrací Granero, Hernán Pérez a Marc Navarro.

Deportivo v týdnu konečně vyhrálo, když na Riazoru přetlačilo Alavés. Výkon Galicijců přesto ještě nebyl ideální, Pepe Mel by mohl oživit útočnou fázi nasazením Çolaka. Rubén Martínez, Mosquera, Carles Gil a Adrián k utkání neodcestovali a doléčují šrámy.

24.09.17 15:15 Getafe -:- Villarreal

Fotbal nabízí pikantní znovusetkání. K jednomu z nich dojde na stadionu Coliseum Alfonso Pérez, kde Getafe poměří síly s Villarrealem. Pozornost poutá osoba Frana Escriby.

Bylo to právě po prohře se Žlutou ponorkou, co byl Fran Escribá před rokem a půl odvolán z pozice trenéra Getafe, aby o pár měsíců později převzal jeho tehdejšího kata... Nyní jako kouč Villarrealu doufá v úspěšný návrat na Coliseum. Jeho svěřenci jsou mírnými favority, a to díky kvalitě kádru a dobré formě, Ponorka neprohrála čtyři soutěžní zápasy v řadě. Andrés, Jaume Costa, Adrián Marín a Bruno absentují, Bacca by tentokrát mohl kvůli únavě začít jen na lavičce, očekávájí se i další změny.

Pacheco, Gaku a Gorosito jsou ztráty Getafe, jenže je nebezpečně blízko sestupovému pásmu, přestože fotbal, jakým se prezentuje, je pohledný. Jenže Azulones trápí slabá produktivita a to Primera neodpouští. 

24.09.17 17:30 Las Palmas -:- Leganés

Las Palmas si v šestém ligovém kole pozvaly na Estadio de Gran Canaria Leganés, což bude střetnutí, které nabídne zajímavý střet dvou odlišných pojetí fotbalu.

Las Palmas v úvodu sezóny trpěly, ale nyní se zdá, že mužstvo začíná chápat, co po něm Manolo Márquez požaduje, a prezentuj se solidní útočnou hrou. Dnes se ostrované musejí vypořádat s řadou důležitých absencí, což si vyžádá odlišnou jedenáctku, než je ta obvyklá. Otazník visí nad Rémym a Bigasem, mimo hru jsou Halilović, Vitolo, Dani Castellano a Samper.

Leganés se spoléhá na více praktický fotbal, jehož hlavní devízou je defenzivní činnost. Nejinak tomu bude i na Kanárech. Omar je zraněný a o jeho místo v sestavě bojuje trojice Zhar, Amrabat a Naranjo. Kvůli náročnému programu nejsou vyloučeny ani další změny.

24.09.17 17:30 SD Eibar -:- Celta de Vigo

Eibar a Celta Vigo prožily vloni velmi dobrou sezónu, jenže začátek té letošní je plný otazníků a pochybností. Vítěz vzájemného duelu se nadýchne čerstvého vzduchu a získá půdu pod nohama, na níž bude moci stavět úspěch do dalších kol.

Svěřenci José Luise Mendilibara utrpěli výprask na Camp Nou, výhodou pro ně je rychlý sled zápasů, takže si rychle mohou napravit reputaci a nemají čas přemýšlet, proč inkasovali od Barcelony šest branek. Špatnou zprávou je stále zaplněná marodka, jsou na ní Yoel, Ramis, Fran Rico, Pedro León a Alejo.

Také fanoušci Celty Vigo prožili zklamání, nad Getafe sice jejich miláčci dlouho vedli, jenže v závěru kvůli nepozornosti obrany o dva body přišli. Juan Carlos Unzué prozradil, že v sestavě chystá změny. Z těch by mohla těžit trojice Wass, Emre Mor a Lobotka. Radoja pokračuje na listině zraněných.

24.09.17 19:45 Real Sociedad -:- Valencia

Posledním mačem na nedělním pořadníku šestého kola Primera División je ten mezi Realem Sociedad a Valencií, který by fanouškům na Anoetě měl nabídnout zajímavou podívanou i branky.

Real Sociedad po skvělém vstupu do sezóny utrpěl dvě porážky v řadě - proti Realu Madrid a Levante. Baskové se v souboji s Valencií mohou spolehnout na přízeň statistiky, s Netopýry před svým publikem neprohráli šestkrát v řadě. Pokude jde o sestavu, tak podle všeho stále nebude moci nastoupit Íñigo Martínez a Navas, karetní trest vyřadil Llorenteho.

Sebevědomí Valencie zvedla vysoká výhra nad Málagou, které Marcelinovi svěřenci nasázeli na Mestalle pět branek. Hattrickem se blýskl Simone Zaza, na jehož střelecký instinkt a formu bude Valencia spoléhat i v San Sebastiánu. Veza bychom v nominaci hledali marně.

25.09.17 20:00 Real Betis -:- Levante

Betis si to rozdá v pondělní dohrávce s Levante a obě jedenáctky vyběhnou na trávník s vědomím, že vítez zakončí šesté kolo na šestém místě pořadí Primery.

Verdiblancos, posílení triumfem z Bernabéu, doma zdolali Celtu Vigo a Deportivo, pokud by dosáhli na třetí výhru na Villamarínu v řadě, vyrovnali by tím bilanci z ročníku 2012/2013. Největším otazníkem v sestavě je, kdo nastoupí v útoku. Dostane se podle všeho jen na jednoho z dvojice Sergio León a Sanabria.

Levante nebude pro Andalusany lehkým soustem, vždyť Granotes patří mezi čtyři týmy, které dosud nepoznaly přemožitele. Na kontě mají stejně jako jejich dnešní soupeř 9 bodů. Situaci ale valencijskému klubu komplikuje poněkud se rozšiřující marodka, k Ivánovi a Rogerovi totiž musíme připočítat Jasona a Lermu, dva pilíře základní jedenáctky.

 

Tabulka po 5. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 5 5 0 0 17:2 (+15) 15 V V V V V
2. Sevilla 5 4 1 0 7:1 (+6) 13 V V V V R
3. Atlético Madrid +2 5 3 2 0 10:4 (+6) 11 V V R V R
4. Valencia +5 5 2 3 0 9:3 (+6) 9 V R R R V
5. Levante +3 5 2 3 0 8:4 (+4) 9 V R R R V
6. Real Sociedad –3 5 3 0 2 11:10 (+1) 9 P P V V V
7. Real Betis +4 5 3 0 2 6:7 (-1) 9 V V P V P
8. Real Madrid –4 5 2 2 1 9:5 (+4) 8 P V R R V
9. Villarreal –2 5 2 1 2 6:5 (+1) 7 R V V P P
10. Athletic Club –4 5 2 1 2 4:3 (+1) 7 P P V V R
11. Leganés –1 5 2 1 2 3:3 (0) 7 R P P V V
12. Las Palmas –1 5 2 0 3 5:8 (-3) 6 P V V P P
13. Eibar 5 2 0 3 3:10 (-7) 6 P V P P V
14. Getafe 5 1 2 2 4:5 (-1) 5 R P V P R
15. Girona 5 1 2 2 3:5 (-2) 5 R P P V R
16. Espanyol 5 1 2 2 3:8 (-5) 5 R V P P R
17. Celta de Vigo 5 1 1 3 6:8 (-2) 4 R P V P P
18. Deportivo La Coruña 5 1 1 3 6:11 (-5) 4 V P P R P
19. Deportivo Alavés +1 5 0 0 5 0:8 (-8) 0 P P P P P
20. Málaga –1 5 0 0 5 1:11 (-10) 0 P P P P P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace