Selhalo v zakončení, a tak veze Atlético z Říma jen bod

Antoine Griezmann (© marca.es)

Atlético remizovalo v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistrů na půdě AS Řím 0-0. Madriďané se připravili o vítězství velmi špatným zakončením, šancí na tři body si totiž vypracovali více než dost.

V nastaveném čase mohl rozhodnout Saúl po rohovém kopu Kokeho, jenže Alisson ho stejně jako všechny další hráče Atlética vychytal. Balón však vyrazil jen znovu k Saúlovi, na něhož zívala prázdná branka. Gól? Ne. Tisíckrát ne. Fotbalista Atlética napálil balón do tyče z pozice, kdy bylo těžší minout, než rozvlnit síť...

Byla to všeříkající tečka za zápasem, v němž Atlético předvedlo skvělý výkon, ovšem bez koření v podobě branek. Kromě koncovky nelze Simeoneho výběru vytknout nic. Když už byl Alisson překonán, jako v prvním poločase po střele Kokeho, zastoupil ho na brankové čáře spoluhráč. 

Ve druhém dějství tlak hostů vrcholil. Vietto sám před gólmanem nedam, stejně tak Thomas z dálky, stejně tak Correa, stejně tak Carraso. Zas a znovu. Šance za šancí bez pomyslné třešničky na dortu. Ne. Dnes prostě nebylo Atléticu souzeno. Hráči AS možná ještě teď kroutí hlavami, jak že vlastně udrželi čisté konto. Vždyť Alisson si připsal devět zákroků, zatímco Oblak jediný po přízemní střele Nainggolana. Fotbal byl k Atléticu krutý a tak si odváží z Říma jen bod.

Sestavy:

AS Řím: Alisson; Peres, Manolas, Juan Jesús, Kolarov; Strootman, De Rossi, Nainggolan (79. Pellegrini); Defrel (68. Fazio), Perotti a Džeko (89. El Shaarawy). 

Atlético: Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe; Saúl Ñíguez, Partey, Gabi (62. Carrasco), Koke; Vietto (58. Correa) a Griezmann (79. Gaitán). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace