Atlético v Lize mistrů podlehlo Chelsea

Griezmann proměnil pokutový kop, Atlético přesto prohrálo (© marca.es)

Atlético Madrid ani ve druhém utkání základní skupiny Ligy mistrů nedokázalo zvítězit. Zatímco v prvním kole remizovalo na hřišti AS Řím, tentokrát padlo doma s Chelsea.

První zápas evropských pohárů tak na stadionu Wanda Metropolitano vzbudil rozpaky. Nejen prohrou, která však může v konečném účtování hrát klíčovou roli, ale zejména předvedeným výkonem. Ten byl totiž ze strany Atlética slabý a Chelsea mohla o svém triumfu rozhodnout dříve.

Už v prvním poločase se ve třech šancích objevil Morata, dvakrát pálil nepřesně, jednou ho vychytal Oblak. Hazardova tečovaná střela skončila na tyči. Když se zdálo, že Atlético udrží i přes převahu Londýňanů remízový stav do přestávky, přišel nečekaný bonus. David Luis po rohovém kopu nesmyslně fauloval a Griezmann nařízenou penaltu s přehledem proměnil.

Po změně stran se Chelsea už prosadila, a to Moratou v 59. minutě. Cesc a znovu Morata svými možnostmi pohrdli, výhru na stranu hostů ale přece jen strhl v poslední akci střetnutí střídající žolík Batshuayi. Atlético bolestivě, ale zaslouženě padlo. Simeoneho parta má na kontě jediný bod ze dvou kol a komplikuje si cestu za postupem do play-off.

Sestavy:

Atlético: Oblak; Juanfran, Godín, Lucas Hernández, Filipe; Koke, Partey (77. Giménez), Saúl, Carrasco (69. Torres), Correa (71. Gaitán) a Griezmann.

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses; Kanté, Bakayoko, Alonso, Fàbregas (86. Christensen), Hazard (82. Willian) a Morata (82. Batshuayi).

Branky: 41. Griezmann (pen.) - 59. Morata, 94. Batshuayi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace