Anketa odhalila neobvyklé koníčky hráčů LaLigy

Neobvyklé koníčky hráčů LaLigy

Je jasné, že profesionální věnování se fotbalu zabere hráčům hodně času, mají méně volného času než člověk, který má osmihodinový pracovní den. Proto, když si mohou užívat volného času, chtějí ho využít co nejlépe a věnovat se věcem, které dělají nejraději.

A právě tímto směrem mířila anketa televizní stanice ESPN, jejíž účelem bylo poodhalit fanouškům a divákům soukromí účastníků španělské nejvyšší soutěže. Výsledky na jednu stranu nebyly příliš překvapivé - hráči LaLigy se jednoduše baví podobně jako běžní lidé - sledují seriály nebo filmy, hrají konzolové hry nebo zajdou do restaurace. Nicméně mnoho profesionálních fotbalistů uvedlo, že když mají volný čas, chtějí se často zabavit rychle a bez nutnosti chodit ven, což ukázalo, že někteří z nich mají poměrně neobvyklé koníčky. Podívejme se, jak tráví volný čas někteří špičkoví fotbalisté.

Deskové a karetní hry

Špičkový fotbalisté netráví volný čas jen na Instagramu nebo u Playstationu. Někteří z nich dávají přednost čistě analogové zábavě v podobě deskových a karetních her. Překvapivé je, že poslední dobou stále více fotbalistů hraje šachy, které výrazným způsobem posilují kombinační a strategické myšlení, nicméně mezi fotbalisty vládne jiná společenská hra – poker.

Poker je hra, které se oddává mnoho hráčů španělské fotbalové ligy a někteří z nich se dokonce stávají hlavními tvářemi velkých turnajů. Poker rozhodně není pouze hra o náhodě, má v sobě mnoho taktických a strategických prvků a je prokázáno, že hraní této karetní hry mimo jiné zlepšuje schopnosti rozhodování pod tlakem, což je přesně to, co krativní hráči pod tlakem nejlepších obran světa nutně potřebují. Začít s pokerem je přitom snadné, pokud chcete vědět, jaká má poker pravidla a přečíst si něco o herní strategii.

Gastronomie

Překvapivě velká část fotbalistů se ve volném čase věnuje vaření a uvádí, že když tráví čas doma, využívají příležitost k rozvinutí své kulinářské kreativity. Tato činnost jim umožňuje relaxovat a trávit čas přemýšlením o jiných věcech, než je jejich profese.

V dnešní době internetu je velmi snadné připravit chutné recepty i pro lidi, kteří nejsou v kuchyni pravidelnými hosty. Mohou se tak věnovat přípravě dobré večeře pro své přátele či rodinu nebo prostě strávit zábavný večer v kuchyni. Sice neznáme mnoho sportovců, kteří se by po ukončení sportovní kariéry stali profesionálními kuchaři, ale nic není nemožné. Mimochodem, předloňský vítěz české kuchařské soutěže Masterchef, Roman Staša, byl v juniorském věku považován za jeden z největších talentů našeho ledního hokeje. Třeba jednou v nějaké podobné kulinářské show zazáří i nějaká hvězda fotbalové LaLigy.

Kutilství a zdobení domova

Další činností, která se v poslední době stala módní, je zdobení domovů ručně vyráběnými věcmi a různé kutilství. Někteří profesionální fotbalisté se během trávení volného času v tomto přímo vyžívají. Ať už používají recyklované nebo zakoupené materiály, hráči se pustí do práce a dobře se baví při zdobení různých prostor, stavbě zahradních altánů nebo vylepšování garáže.

Tyto činnosti sice znějí jako jednoduché a bezpečné záležitosti, ale často vyžadují řezání, broušení, vrtání nanášení horkého silikonu a další postupy, které mohou být při troše nepozornosti nebezpečné. Při plnění těchto úkolů si hráči najdou chvilku klidu uprostřed velkého stresu, protože se musí soustředit a dávat pozor na to, co dělají, což jim umožňuje odpočívat a užívat si volný čas.

Vášeň pro jiné sporty

Mnoho fotbalistů říká, že ve volném čase nejraději dělají jiné sporty, protože sport pro ně není námaha, ale činnost, při které mohou uvolnit napětí a nechat za sebou starosti každodenního života.

Mezi sporty, které si tito profesionálové vybrali, můžeme zmínit golf, sport, který někteří z nich provozují, někdy dokonce společně, scházejí se, aby se viděli i mimo práci a strávili příjemné chvíle při jiném sportu.

Z výše uvedených různých aktivit je patrné, že profesionální fotbalisté preferují volný čas při činnostech, které jim umožňují využít svou kreativitu a zároveň být v klidu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace